Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Συκώτι με σκόρδο και λευκό κρασί - Liver with garlic and white wine

Μια διαφορετική συνταγή για συκώτι, με λεπτό άρωμα και δυνατή γεύση, εύκολη που γίνεται σε λίγη ώρα και την απολαμβάνουμε ζεστή με συνοδεία από πράσινα φρέσκα φασολάκια!








👩‍🍳 Συκώτι με σκόρδο και λευκό κρασί 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

500 γραμμάρια συκώτι
( εγώ χρησιμοποίησα από  αρνί μπορεί να γίνει και με μοσχαρίσιο )
5-6 σκελίδες σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ξίδι
1/2 κουτάλι γλυκού ρίγανη
1 πρέζα αποξηραμένη πιπεριά τσίλι
200 γρ φασολάκια βρασμένα
Εκτέλεση

Κόβω το συκώτι σε μπουκιές μέτριες και το βάζω σε νερό με το ξίδι για 2 ώρες.
( το μυστικό εδώ είναι πως αυτό βοηθάει να αποβάλει σχεδόν όλο το αίμα και την μυρωδιά )
Έπειτα το στραγγίζω καλά και βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτω το συκώτι με τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και το αλάτι.
Το αφήνω 2 λεπτά μόνο,σβήνω με κρασί και αφήνω να απορροφηθεί το αλκοόλ.Σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά περίπου θα έχει λίγα υγρά τότε προσθέτω το σκόρδο κομμένο σε φέτες,τα φασολάκια βρασμένα και σερβίρω αμέσως. Στο σερβίρισμα προσθέτω και φρέσκο μαιντανό!

Σημείωση
Το συκώτι δεν πρέπει να βράσει πολύ γιατί γίνεται σκληρό.
Όπως και δεν πρέπει να κρυώσει γιατί χάνει όλη τη γεύση και την ουσία από τις μυρωδιές.
Καλή επιτυχία!










A different liver recipe, with a delicate aroma and a strong flavor, easy to do in a little while and enjoy it warm with an escort of green fresh green beans!

👩🍳 Liver with garlic and white wine 👩🍳
Recipe Maria Karanikola

Materials

500 grams of liver
(I used from lamb can be made with beef)
5-6 cloves of garlic
2 laurel leaves
1 glass of white dry wine
100 grams of olive oil
200 grams of vinegar
1/2 spoonful of oregano
1 pinch of dried chilli pepper
200 g of cooked green beans
Implementation

I cut the liver in medium-sized bites and put it in water with vinegar for 2 hours.
(the secret here is how it helps to eliminate almost all the blood and smell)
Then drain it well and I put the olive oil warm, add the liver with spices, laurel leaves and salt.
I leave it for 2 minutes only, I turn off wine and let the alcohol be absorbed. In about ten to fifteen minutes I will have a few liquids then add the garlic sliced, the beans cooked and serve immediately.
In the menu I add fresh balsam!

Note
The liver should not boil too much because it becomes hard.
Like it does not have to cool because it loses all the flavor and essence of the smells.
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου