Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Εκμέκ με κρέμα βανίλιας - Extract with vanilla cream

Μια συνταγή λαχταριστή με μια ανάλαφρη γευστικά κρέμα και εύκολη για να απολαύσουμε ένα υπέροχο γλυκό από αυτά που έχουμε αγαπήσει!!!



👩‍🍳Εκμέκ με κρέμα βανίλιας👩‍🍳
👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
1 κούπα. τσαγιού ζάχαρη
1   κούπα.τσαγιού αλεύρι
1/2 κουτάλι μικρό αλάτι
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι

1 1/2 κούπα  τσαγιού ζάχαρη
1  κούπα τσαγιού νερό
1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμονιού
1 φέτα πορτοκάλι
1/2 κουταλιά γλυκού κονιάκ με άρωμα μαστίχα

Για τη κρέμα

2  κούπες τσαγιού γάλα πλήρες
1/2  κούπα τσαγιού  ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού νισεστε
2 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2  κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1  κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης  σε λιπαρά

Για τη σαντιγί:
2 κούπες τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε. λιπαρά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
½ κουταλιά γλυκού βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Για το παντεσπάνι:
Σε μπολ βάζω τα 4 αυγά με την 1κούπα τσαγιού ζάχαρη και τα χτυπάω  πολύ καλά, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνω  και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
προσθέτω το αλεύρι στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάω  αμέσως το χτύπημα.
Βουτυρώνω ελαφρώς ένα ταψάκι  22 εκ. περίπου και ψήνω το παντεσπάνι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Το βγάζω  και το αφήνω  να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω  για 5 λεπτά περίπου από την έναρξη του βρασμού.
Περιχύνω με το καυτό σιρόπι το ζεστό παντεσπάνι και το αφήνω  να πιει το σιρόπι του.

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετω και το νισεστέ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω σταδιακά το μείγμα αυγών ανακατεύοντας πάντα με σύρμα  σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν και αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά όπου αφήνω να κρυώσει καλά το μείγμα κρέμας.

Βάζω σε μεγάλο μπολ και τις 3 κούπες τσαγιού από την κρέμα γάλακτος, προσθέτετω τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάω με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δέσει. Κρατάω τις 2 για γαρνίρισμα.

Παίρνω 1 κούπα τσαγιού από την έτοιμη σαντιγί, τη ρίχνω στη κατσαρόλα με τη κρέμα που έχει κρυώσει πια και ανακατεύω με απαλές κινήσεις,μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Σκεπάζω τη κατσαρόλα με μεμβράνη την τοποθετώ με  τη κρέμα για 1/2 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Ξεφορμάρω  το σιροπιασμένο παντεσπάνι
Το θρυμματίζω και το μοιράζω σε διάφανα ποτήρια η κούπες
Στρώνω από πάνω τη κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και τέλος στρώνω την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζω το εκμέκ στο ψυγείο να κρυώσει.
Στο σερβίρισμα γαρνίρω με υλικά της αρεσκείας μου,αμύγδαλα - καρύδια -και αποξηραμένα φρούτα ή πορτοκάλι γλυκό!!
Καλή επιτυχία!





A cute recipe with light, delicious cream and easy to enjoy a delicious sweet !!

👩  Extract with vanilla cream 👩
Recipe Maria Karanikola

Recipe ingredients

For sponge cake

4 eggs
1 cup. tea sugar
1 cup of flour
1/2 spoon of small salt
80 grams of melted butter

For the syrup

1 1/2 teaspoon of sugar
1 cup of tea water
1 teaspoon of lemon juice
1 slice of orange
1/2 teaspoon of cognac with mastic aroma

For the cream

2 cups of whole milk tea
1/2 teaspoon of sugar
1/2 cup of tea
2 eggs
3 tablespoons of butter
1/2 teaspoon vanilla extract
1 cup of full fat cream

For the whipped cream:
2 cups of cream tea full in. fat
1 tablespoon of powdered sugar
½ tablespoon of sweet vanilla

Run a recipe

For sponge cake:
In a bowl I put the 4 eggs with the 1 cup tea sugar and I beat them very well, with the mixer at a high speed until it softens and whitens the mixture.
I melt the melted butter and click for a while until it is incorporated.
add the flour to the mixture, continuing to hit the low speed.
Once the mixture is homogenized, I stop the blow immediately.
I slightly butter a pan about 22 cm and bake the sponge in a preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes. I pull it off and let it cool down.

For the syrup: I put in a saucepan all the ingredients for the syrup and boil them for about 5 minutes from the start of the boiling.
I pour the hot syrup into the hot syrup and let it drink its syrup.

For pastry cream
In a large bowl, I beat the eggs with the sugar mixer well until they swell. I add and highlight and continue to hit until it becomes a uniform blend.

In a saucepan I heat the milk and gradually drop the egg mixture, stirring always with wire at moderate temperature until it cools.
Add the butter and vanilla and continue stirring until it is incorporated and remove the pot from the fire where I let the cream mix cool down.

I put in a large bowl and the 3 cups of tea from the cream, add the powdered sugar and vanilla and beat them with the mixer at high speed until it ties. I keep the 2 for garnish.

I take 1 cup of tea from the prepared whipped cream, I throw it in the saucepan with the cream that has cooled down and mix it gently until it is well integrated. I cover the pot with a membrane and place the cream for 1/2 hour in the refrigerator to tighten.

I overwhelm the syrupy sponge cake
I crumble it and I share the cups in transparent glasses
I straighten up the cold pastry cream and finally apply the rest of the whipped cream.
I put the fridge in the refrigerator to cool down.
Serve with ingredients of my choice, almonds - walnuts - and dried fruits or sweet orange !!
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου