Λίγο αλεύρι λίγο τυρί ή πατάτα εκείνα τα χρόνια τα παλιά και με το τίποτα να που φτιάχναν τα ποιό νόστιμα πράγματα για να χορτάσουν την πείνα τους...
Και πόση ήταν η ατομική μερίδα???
Σύμφωνα με το νούμερο παπουτσιού που φόραγε ο καθένας,γινόταν και η πίτα του....
Οπότε ξέρουμε πόσο θα φάμε...γιατί οι παλιοί ήταν σοφοί!!!
👩🍳 Τηγανόψωμα με τυρί 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά ζύμης για 4 τηγανόψωμα
1/2 κούπα νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
300-350 γραμμάρια αλεύρι τα 50 για το άνοιγμα ( Για όλες τις χρήσεις)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά μικρή ξύδι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
300 γραμμάρια τυρί φέτα Δωδώνη ή άλλο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
1)Σε ένα μπωλ πλαστικό βάζουμε το νερό την μαγιά, και όλα τα υγρά κι ανακατεύουμε να γίνει χυλός.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μέσα έχουμε και το αλάτι κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά. Θέλουμε μια ζύμη απαλή, μαλακή και εύπλαστη.
2)Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο η ζύμη μας την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και κάτι ζεστό διότι πρέπει να φουσκώσει σε περιβάλλον που έχει 35 βαθμούς για 35- 40 λεπτά της ώρας.
3)Όταν φουσκώσει την παίρνουμε στον πάγκο εργασίας μας την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη,διαμέτρου 15 εκατοστών περίπου.
Στο μισό του φύλλου πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και επανωτίζουμε το άλλο μισό φύλλο πάνω, και κλείνουμε την πίτα με πηρούνι πατώντας τις άκρες να κολλήσουν.
4) Τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά έως να ροδίσουν και τις ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περρίσια του λαδιού.
Σερβίρουμε ζεστές!!!
Σημείωση/ Την ζύμη την χωρίζουμε σε όσα τεμάχια θέλουμε,ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε δίαιτα 1 τηγανόψωμο η μερίδα.
Καλή επιτυχία!
A little flour a little cheese or potato at those years old and with nothing to make the most delicious things to eat their hunger ...
And how much was the individual portion ???
According to the number of shoes that everybody wore, his pie was made ....
So we know how much we will eat ... because the old ones were wise !!!
👩 Frying pancakes with cheese 👩
Recipe Helen Dimi
Yeast materials for 4 pancakes
1/2 cup lukewarm water
1/2 sachet of yeast powder
300-350 grams flour 50 for opening (For all uses)
1 pinch of salt
1 tablespoon of small vinegar
2-3 tablespoons of olive oil
Olive oil for frying
300 grams of feta cheese Dodoni or another of our choice
Implementation
1) In a plastic bowl, put the water in the yeast, and mix all the liquids and stir into the slurry. Add the flour sifted, and inside the salt and start kneading lightly. We want a dough soft, soft and supple.
2) When we reach this point our dough covers it with a towel and something hot because it has to be inflated in an environment that has 35 degrees for 35-40 minutes.
3) When it swells take it to our workbench, divide it into 4 equal parts and open it in a sheet of paper with a diameter of about 15 cm.
In half of the leaf, sprinkle with grated cheese and pour the other half over, and close the pie with a fork pressing the edges to get stuck.
4) Fry in hot olive oil for 3-4 minutes until golden brown and touch on a plate that we have put absorbent paper to leave the oil.
We serve hot !!!
Note / Dough is divided into as many pieces as we want, depending on the size we want to make. In diet 1 fry the portion.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Και πόση ήταν η ατομική μερίδα???
Σύμφωνα με το νούμερο παπουτσιού που φόραγε ο καθένας,γινόταν και η πίτα του....
Οπότε ξέρουμε πόσο θα φάμε...γιατί οι παλιοί ήταν σοφοί!!!
👩🍳 Τηγανόψωμα με τυρί 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά ζύμης για 4 τηγανόψωμα
1/2 κούπα νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
300-350 γραμμάρια αλεύρι τα 50 για το άνοιγμα ( Για όλες τις χρήσεις)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά μικρή ξύδι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
300 γραμμάρια τυρί φέτα Δωδώνη ή άλλο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
1)Σε ένα μπωλ πλαστικό βάζουμε το νερό την μαγιά, και όλα τα υγρά κι ανακατεύουμε να γίνει χυλός.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μέσα έχουμε και το αλάτι κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά. Θέλουμε μια ζύμη απαλή, μαλακή και εύπλαστη.
2)Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο η ζύμη μας την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και κάτι ζεστό διότι πρέπει να φουσκώσει σε περιβάλλον που έχει 35 βαθμούς για 35- 40 λεπτά της ώρας.
3)Όταν φουσκώσει την παίρνουμε στον πάγκο εργασίας μας την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη,διαμέτρου 15 εκατοστών περίπου.
Στο μισό του φύλλου πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και επανωτίζουμε το άλλο μισό φύλλο πάνω, και κλείνουμε την πίτα με πηρούνι πατώντας τις άκρες να κολλήσουν.
4) Τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά έως να ροδίσουν και τις ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περρίσια του λαδιού.
Σερβίρουμε ζεστές!!!
Σημείωση/ Την ζύμη την χωρίζουμε σε όσα τεμάχια θέλουμε,ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε δίαιτα 1 τηγανόψωμο η μερίδα.
Καλή επιτυχία!
A little flour a little cheese or potato at those years old and with nothing to make the most delicious things to eat their hunger ...
And how much was the individual portion ???
According to the number of shoes that everybody wore, his pie was made ....
So we know how much we will eat ... because the old ones were wise !!!
👩 Frying pancakes with cheese 👩
Recipe Helen Dimi
Yeast materials for 4 pancakes
1/2 cup lukewarm water
1/2 sachet of yeast powder
300-350 grams flour 50 for opening (For all uses)
1 pinch of salt
1 tablespoon of small vinegar
2-3 tablespoons of olive oil
Olive oil for frying
300 grams of feta cheese Dodoni or another of our choice
Implementation
1) In a plastic bowl, put the water in the yeast, and mix all the liquids and stir into the slurry. Add the flour sifted, and inside the salt and start kneading lightly. We want a dough soft, soft and supple.
2) When we reach this point our dough covers it with a towel and something hot because it has to be inflated in an environment that has 35 degrees for 35-40 minutes.
3) When it swells take it to our workbench, divide it into 4 equal parts and open it in a sheet of paper with a diameter of about 15 cm.
In half of the leaf, sprinkle with grated cheese and pour the other half over, and close the pie with a fork pressing the edges to get stuck.
4) Fry in hot olive oil for 3-4 minutes until golden brown and touch on a plate that we have put absorbent paper to leave the oil.
We serve hot !!!
Note / Dough is divided into as many pieces as we want, depending on the size we want to make. In diet 1 fry the portion.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου