Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί - Eggplants imam ballydi

Μελιτζάνες ιμάμ  μπαϊλντί ή  İmam bayildi
είναι πλέον κλασικό  Μεσογειακό φαγητό,όπου πήρε το όνομα του από έναν Τούρκο ιμάμη που το γεύτηκε σε Ελληνικό  σπίτι, και του άρεσε τόσο πολύ που έφαγε ολόκληρο ταψί και μπαίλντισε...Έσκασε...φούσκωσε δλδ.
Γοητευτική η ιστορία δείχνει ότι είναι Ελληνικότατο φαγητό, είναι υπέροχο καλοκαιρινό λαδερό και μας αρέσει!!!








👩‍🍳Μελιτζάνες ιμάμ  μπαϊλντί 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά

5 Μελιτζάνες ποικιλίας Τσακώνικες
1/2 κούπα μικρή ελαιόλαδο για το βρασμό του φαγητού,κι επιπλέον για την επάλειψη στις μελιτζάνες.
5 κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι φρέσκο ντοματοχυμό ή pumaro χωρίς ζάχαρη.
Αλάτι -  πιπέρι σε κόκκους - μπαχάρι σε κόκκους κατά προσέγγιση
2 φύλλα δάφνης
1//2  κουτάλι μικρό ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε χαράζουμε χιαστί τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν την πίκρα τους.Τις βάζουμε σε ταψί σε λαδόκολλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 - 25 λεπτά. Ή ενναλακτικά τις τηγανίζουμε.

Σε σκεύος σοτάρουμε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε φέτες  με τις σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας να σοταριστεί και τον ντοματοχυμό ή pumaro χωρίς ζάχαρη.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μαύρο και σε κόκκους, μπαχάρι κατά προσέγγιση, 2 φύλλα δάφνης μισό κουτάλι μικρό ρίγανη, όσο χρειάζεται νερό περίπου 1/4 κούπας και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
Στην συνέχεις γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα κρεμμυδιού και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλη την γέμιση και στο πλάι αν περισέψει κρεμμύδι ρίχνουμε μια κούπα νερό και λάδι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει ώσπου ν μελώσει με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί κατσικίσιο

Σημείωση/ Το φαγητό γίνεται συνήθως φούρνου,εγώ ακολούθησα την συνταγή της μητέρας μου κατά το ήμιση, το έκανα κατσαρόλας. Απλά δεν τηγάνισα τις μελιτζάνες όπως έκανε, για να είναι ποιο ελαφρύ το φαγητό.
Καλή επιτυχία!









Eggplants imam baildi or İmam bayildi now classic Mediterranean food, which takes its name from a Turkish imam who tasted a Greek house, and liked it so much that he ate the entire pan and bailntise popped ... ... inflated dld.
Charming the story shows that it is Greek's only food, it is wonderful summer greed and we like it !!!


👩Eggplants  imam ballydi 👩
Recipe Helen Dimi

Materials

5 Varieties of aubergines
1/2 cup of olive oil for the cooking of the food, and additionally for spreading on eggplants.
5 red onions in slices
2 cloves of garlic
1 tablespoon of tomato paste
1 glass of fresh tomato sauce or sugar-free puma.
Salt - pepper in grain - approximately grain spice
2 laurel leaves
1/2 spoon of small oregano

Implementation

Wash the eggplant a few times and then leave it for half an hour to make their bitterness. Add the olive oil to a baking sheet and bake at 180 degrees for about 20 to 25 minutes. Or alternatively fry them.

In a saucepan sauté in 3-4 tablespoons of olive oil the slices onions with garlic cloves, add the tomato pesto to saute the tomato sauce or pumaro without sugar.
Add salt pepper black and grated, approximately 1/2 cup of bay leaves, half a spoonful of small oregano, about 1/4 cup of water, and boil for 4-5 minutes.
Then fill the eggplant with the onion mixture and place in a saucepan. Add the whole stuffing and on the side if you drop onion add a cup of water and oil and let the food boil until it melts with the sauce.
Serve with goat cheese.

Note / Food is usually baked, I followed my mother's recipe in half, I made a pot. I just did not fry the eggplants as she did, to make it easier to eat.
Good luck!










Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου