Κροκέτες ή stick μπακαλιάρου μια πολύ εύγευστη εκδοχή για να φάμε το ψάρι μας,και ιδιαίτερα για τα παιδιά!!!
👩🍳Κροκέτες μπακαλιάρου 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά:
500 γραμμάρια καθαρό φρέσκο μπακαλιάρο ( μόνο το κρέας ψαριού )
100 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
1 κουτάλι σούπας το δέρμα ντομάτας ψιλοκομμένο
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 πρέζα εστραγκόν
1 κουτάλι μικρό μέντα
1 ασπράδι αυγού
1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι
Για το πέρασμα
100 γραμμάρια αλεύρι με
50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό ανακατεμένα
Λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Χτυπάω με ένα πιρούνι σε μπολ το ασπράδι και μέσα προσθέτω το ψάρι καθαρό
χωρίς κόκκαλα, συνεχίζω με το καλαμπόκι αλάτι- πιπέρι, εστραγκόν-μέντα και το δέρμα ντομάτας που έχω ψιλοκομμένο.
Ανακατεύω καλά κάνω στικ και τα βουτάω στο μίγμα με.το αλεύρι και το σιμιγδάλι τα περνάω καλα γύρω γύρω και τα αφήνω μια ώρα στο ψυγείο.
Τηγανιζω σε λάδι καυτό μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρω με σαλάτα λαχανικών!!!
Καλή επιτυχία!
Crochet sticks a very delicious version to eat our fish, especially for children !!!
👩Fish sticks 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials:
500 grams of pure fresh cod fish (only fish meat)
100 grams of boiled or canned corn
1 tablespoon of tomato skin chopped
1/2 spoon of sweet salt
1 pinch of tarragon
1 spoonful of mint
1 egg white
1/2 teaspoon of sweet pepper
For passing
100 grams of flour with
50 grams of fine semolina shuffled
Oil for the pan
Implementation
Beat with a fork in a bowl of egg white and add the fish clean
without bones, continue with corn salt-pepper, tarragon-mint and tomato skin that I have chopped.
Stir well stick and dump them in the mixture with flour and semolina I pass them well around and leave them for an hour in the refrigerator.
I fry in oil hot until they get golden color from all sides.
Serve with vegetable salad !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Κροκέτες μπακαλιάρου 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά:
500 γραμμάρια καθαρό φρέσκο μπακαλιάρο ( μόνο το κρέας ψαριού )
100 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
1 κουτάλι σούπας το δέρμα ντομάτας ψιλοκομμένο
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 πρέζα εστραγκόν
1 κουτάλι μικρό μέντα
1 ασπράδι αυγού
1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι
Για το πέρασμα
100 γραμμάρια αλεύρι με
50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό ανακατεμένα
Λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Χτυπάω με ένα πιρούνι σε μπολ το ασπράδι και μέσα προσθέτω το ψάρι καθαρό
χωρίς κόκκαλα, συνεχίζω με το καλαμπόκι αλάτι- πιπέρι, εστραγκόν-μέντα και το δέρμα ντομάτας που έχω ψιλοκομμένο.
Ανακατεύω καλά κάνω στικ και τα βουτάω στο μίγμα με.το αλεύρι και το σιμιγδάλι τα περνάω καλα γύρω γύρω και τα αφήνω μια ώρα στο ψυγείο.
Τηγανιζω σε λάδι καυτό μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρω με σαλάτα λαχανικών!!!
Καλή επιτυχία!
Crochet sticks a very delicious version to eat our fish, especially for children !!!
👩Fish sticks 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials:
500 grams of pure fresh cod fish (only fish meat)
100 grams of boiled or canned corn
1 tablespoon of tomato skin chopped
1/2 spoon of sweet salt
1 pinch of tarragon
1 spoonful of mint
1 egg white
1/2 teaspoon of sweet pepper
For passing
100 grams of flour with
50 grams of fine semolina shuffled
Oil for the pan
Implementation
Beat with a fork in a bowl of egg white and add the fish clean
without bones, continue with corn salt-pepper, tarragon-mint and tomato skin that I have chopped.
Stir well stick and dump them in the mixture with flour and semolina I pass them well around and leave them for an hour in the refrigerator.
I fry in oil hot until they get golden color from all sides.
Serve with vegetable salad !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου