Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ρεβίθια λαδερά - Chickpeas with red wine

Ρεβίθια με κόκκινο κρασί... ή Ρεβίθια μεθυσμένα... ή Ρεβίθια αλκοολικά
Πες τα όπως θες γιατί όταν τα φας δεν θα τα ξεχάσεις ποτέ!!!


















👩‍🍳Ρεβίθια με κόκκινο κρασί 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

500 γραμμάρια Ρεβίθια
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
300 γραμμάρια κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτάλι γλυκού σόδα μαγειρική σκόνη
2 καρότα φέτες κομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι πιπέρι
Γιαούρτι και φρέσκο μαϊντανό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζω τα Ρεβίθια με τη σόδα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα τα πλένω καλά και τα βάζω να βράσουν και μόλις αρχίσει να βγάζει αφρούς τα βγάζω πετάω το νερό, και τα βάζω σε δεύτερο νερό πάντα ζεστό να βράσουν ξανά μέχρι να μαλακώσουν.
(Προσοχή δεν βάζουμε κρύο νερό όταν το αλλάζουμε γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα μαλακώσουν)
Εφόσον βράσουν τα βάζω να στραγγίσουν, και ετοιμάζω σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουοκ το ελαιόλαδο για να περάσω ένα σοτάρισμα το κρεμμύδι και τις φέτες με τα καρότα.Μόλις περάσει ένα με ενάμιση λεπτό,προσθέτω τα ρεβίθια που έχω στραγγίσει και τα αφήνω άλλα δύο λεπτά στο λάδι ανακατεύοντας συνεχώς.
Τώρα θα προσθέσω τη πάστα ντομάτας και μόλις πάρει μια βράση σβήνω με το κρασί,και αφήνω περίπου δέκα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνουν μόνο με το λάδι τους
Σερβίρω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Σημείωση. Σε δίαιτα πρέπει να αφαιρέσουμε το κρασί και το γιαούρτι στο τέλος
για να μείνει το φαγητό χωρίς πολλά πρόσθετα!
Καλή επιτυχία!





Chickpeas with red wine ... or drunken chickpeas ... or Chick peas alcohols
Tell them what you want because when you eat them you will never forget them !!!

👩Chickpeas with red wine 👩🍳
Recipe Maria Karanikola

Materials

500 grams of rye
1 tablespoon of tomato paste
300 grams of red wine
1/2 glass of olive oil
1 spoon of soda-like cooking powder
2 carrots sliced
1 onion grated
Salt Pepper
Yoghurt and fresh parsley for serving

Implementation

I put the Chickpeas with the soda in the water the night before.

The next day I wash them well and I put them to boil, and as soon as they start to foam, I take them out and I put them in second water always hot to boil again until they are softened.
(Be careful not to put cold water when we change it because it will harden and will not soften)
When they boil I put them to drain, and prepare in a deep wok pan the olive oil to pass a sautéed onion and slices with carrots. Just past one and a half minutes, I add the chickens I drained and leave them two more minutes in the oil stirring continuously.
Now I will add the tomato paste and once I get a boil I quench with the wine, and I leave about ten minutes to evaporate the alcohol and stay with only their oil
I serve yoghurt and chopped parsley!

Note. In a diet we have to remove wine and yogurt at the end
to stay food without many add-ons!
Good luck!









Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

1 σχόλιο:

  1. ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ "ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ"!!!!!!!ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΟΚΙΝΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΡΥΖΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΣΠΡΑ(ΝΤΕΛΜΠΙΕ ΟΠΩΣ ΤΑΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΣΜΥΡΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ)ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ.
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΘ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή