Η σούπα Bisque ανήκει στις σπέσιαλ σούπες και προέρχεται από την Γαλλία, όπου και πήρε το όνομα της από τον Βισκαϊκό κόλπο που βρίσκεται ανατολικά της. Η σούπα παρασκευάζεται αποκλειστικά από οστρακόδερμα όπως η καραβίδα, ο αστακός οι γαρίδες, τα καβούρια κλπ.
Ας δούμε το τρόπο παρασκευής και τα υλικά...
👩🍳 Σούπα Bisque 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 μπολ κεφάλια γαρίδας
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κλώνους σέλερι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κουτάλι γλυκού πάστα ντομάτας
1 κούπα αλεύρι από ρύζι
1 λίτρο νερό
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτω τα κεφάλια από τις γαρίδες,πιέζοντας ώστε να αφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτω το σέλερι, το καρότο το κρεμμύδι και αφού σοταριστούν καλά προσθέτω τον πελτέ, το κρασί και τέλος προσθέτω και το νερό.
Αφήνω να σιγοβράσουν για 35 - 40 λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά και περνάω το φαγητό από σίτα για να πάρω μόνο το ζωμό καθαρό,και στην συνέχεια το βάζω πάλι να βράσει και προσθέτω το ρυζάλευρο. Ανακατεύω καλά την σούπα μου και την αφήνω να βράσει για 3 -4 λεπτά ακόμη.
Εφόσον την κατεβάσω από την φωτιά, μια τελευταία πινελιά δίνω στο τέλος στην μπισκ μου περνώντας την από το ραβδομπλέντερ ώστε να είναι βελουτέ η υφή της.
Σερβίρω με κρέμα γάλακτος!
Σημείωση. Αν και αυτήν την σούπα δεν πρέπει να την πειράξουμε γιατί κάθε υλικό έχει την γεύση του θα πρότεινα σε όσους κάνουν δίαιτα να αποφύγουν την κρέμα γάλακτος που είναι η ποιο λιπαρή ουσία.
Καλή επιτυχία!
The bisque soup belongs to the special soups and comes from France, where it also got its name from the Bay of Biscay that lies to the east of it. The soup is made exclusively from shellfish such as crayfish, lobster, shrimp, crab,
Let's look at how to make and materials ...
👩🍳 Bisque soup 👩🍳
Recipe Maria Karanikola
Materials
1 bowl shrimp head
100 grams of olive oil
3 clones of celery
1 onion
1 carrot
1 glass of white wine
1/2 teaspoon of sweet tomato paste
1 cup of rice flour
1 liter of water
Cream for serving
Implementation
In a pot on top of the fire, I put the olive oil warm and add the shrimp heads, pressing to leave their liquids.
Add the celery, the carrot and the onion, and after sauté, add the wine, add the wine and finally add the water.
Let simmer for 35 - 40 minutes.
I get out of the fire and I pass the food out of a sieve to get only the broth clean, and then I put it again to boil and add the rice flour. Stir well my soup and let it boil for 3-4 minutes longer.
As long as I take it off the fire, one final touch I put to the end of my bake by passing it from the rattan so that its texture is plush.
Serve with cream!
Note. Although this soup does not have to matter because every material has its flavor, I would suggest that dieters avoid the cream that is the most fatty substance.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου