Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Λάχανο τουρσί σε μια μέρα - Cabbage pickled in one day

Λάχανο τουρσί σε μια μέρα...που το φτιάχνουμε σήμερα και το τρώμε αύριο τόσο απλά!!!
και δυο ουζάκια με καλή παρέα...κι όπως λέει ο λαός ...
'' Η Φτώχεια θέλει καλοπέραση!!!''












👩‍🍳Λάχανο τουρσί σε μια μέρα!👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά:

Λάχανο
Καρότα
Σέλινο - Σελινόριζα
Σκόρδο
Πράσινες πιπεριές
Κόκκινες πιπεριές
Αλάτι
Ξύδι
Χυμό λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας,τα ψιλοκόβουμε μαζί και λάχανο ψιλοκομμένο, τα τρίβουμε λίγο και τους ρίχνουμε αλάτι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό όσο χρειαζόμαστε για να καλύψει τα λαχανικά μας να βράσει μαζί με
2-3 κουταλιές ξύδι και 2 σκελίδες σκόρδου.
Απλώνουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί, ρίχνουμε πάνω τους το καυτό νερό,και τα αφήνουμε έως να κρυώσει το νερό εντελώς.
Ζεματάμε ελαφρά λάχανο σε φύλλα για να τυλίξουμε τα υλικά μας σαν ντολμαδάκια.
Στραγγίζουμε από το νερό το μείγμα λαχανικών,τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα αραδιάζουμε προσεκτικά σε ένα τάπερ.
Προσθέτουμε από πάνω τον χυμό ενός λεμονιού,2 κουταλιές ξύδι και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το τάπερ στο ψυγείο και την άλλη μέρα είναι έτοιμο!

Σημείωση/ Τα υλικά είναι κατά προσέγγιση ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε.Το ίδιο τουρσί ως ιδέα σε ντολμαδάκια γίνεται και με την γνωστή διαδικασία της άρμης που μπορούμε να το διατηρήσουμε για ένα χρόνο.
Σε δίαιτα τρώμε όλα τα λαχανικά σε τουρσί.
Μεγάλη προσοχή όσοι έχουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,όσοι πάσχουν από ουρική νόσο και υπέρταση.
Καλή επιτυχία!














Cabbage pickled in a day ... we make it today and we eat it tomorrow so simply !!!
👩Cabbage pickled in one day! 👩

Recipe Helen Dimi

Materials:

Cabbage
Carrots
Celery - Celery
Garlic
Green peppers
Red peppers
Salt
Vinegar
Juice of 1 lemon
Olive oil

Implementation

Wash all our vegetables thoroughly, chop together and finely chopped cabbage, rub them a little and pour salt.
Put in a pot of water as much as we need to cover our vegetables to boil along with 2-3 tablespoons of vinegar and 2 garlic cloves.
Lay our vegetables in a baking dish, pour the hot water over them, and leave them to cool the water completely.
Grazing light cabbage in leaves to wrap our materials like buns.
Drain the vegetable mixture out of the water, wrap the slices and carefully trim them into a pot.
Add the lemon juice, 2 tablespoons of vinegar and olive oil.
Put the cap in the fridge and the next day is ready!

Note / The materials are roughly according to the quantity we want to make. The same pick as an idea in bunches is made by the well known process of brick that we can keep for a year.
Good luck!



Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου