Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μπακλαβάς παραδοσιακός - Baklava traditional Greek

Μπακλαβάς παραδοσιακός Ελληνικός μελωμένος και διάσημος στα πέρατα της γης!!!





















👩‍🍳Μπακλαβάς με μέλι και καρύδια  👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

Ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
500-600  γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνω ώσπου να πετύχω μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.

1 πακέτο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για επάλειψη και ενδιάμεσα στα φύλλα

Γέμιση

2 κούπες καρύδια τριμμένα
1/2 κουταλιά κανέλα Κευλάνης
Την ανακατεύω.

Εκτέλεση
Φύλλα
Ανοίγω φύλλα με την μηχανή ή με πλάστη όσο ποιο λεπτά γίνεται και συνθέτω την πίτα με ένα φύλλο από κάτω σε ταψί στρόγγυλο διαμέτρου 33 εκατοστών. Ανάμεσα βάζω φύλλο καρύδια, φύλλο καρύδια και την κάνω όσο ψηλή θέλω περίπου θέλει 12 φύλλα.
Τελειώνω με επάλειψη βουτύρου τον μπακλαβά, προσθέτω γαρίφαλα και τον χαράζω. Ψήνω στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά της ώρας περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι
Υλικά
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλική
1 κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 αστερία γλυκάνισου

Βάζω τα υλικά να τα βράσω εκτός το μέλι και ανακατεύω καλά με ξύλινο κουτάλι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετράω 5 λεπτά και το σβήνω.
Στο τελευταίο λεπτό ανακατεύω καλά μέσα το μέλι να διαλυθεί.
Σιροπιάζω τον μπακλαβά κουταλιά κουταλιά να πάει παντού με ζεστό σιρόπι και εντελώς κρύος ο μπακλαβάς. Αφήνω 3-4 ώρες να σταθεί και να εμποτιστεί μέχρι μέσα το γλυκό!!!.
Καλή επιτυχία!










Baklava traditional Greek melon and famous in the end of the earth !!!

👩 Baklava traditional Greek 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials

Dough
1 cup of lukewarm water
1 tablespoon of salt
1 tablespoon of vinegar
4-5 tablespoons of olive oil
500-600 g of flour.
I knead until I get a soft dough that does not stick to my hands and leave it half an hour to rest.

1 package cow butter melted for spreading and between leaves

Stuffing

2 cups of grated walnuts
1/2 teaspoon of Kelvin cinnamon
I mix it.

Implementation
Leaves
Open leaves with the machine or with a rolling pin as many minutes as possible and combine the pie with a sheet of paper from below in a 33 cm diameter round baking pan. Between me I put leaf nuts, leaf walnuts and make it as high as I want about 12 leaves.
Finish with butter spreads baklava, add carnations and carve it. I cook at 180 degrees in air for about 45 minutes depending on the oven.

Syrup
Materials
1 cup of water
1 cup of crystal sugar
1 cup of honey
1 cinnamon stick
1 anther starfish

I put the ingredients to boil outside the honey and mix well with a wooden spoon. As soon as the boiling begins I count 5 minutes and I turn it off.
In the last minute, stir the honey well to dissolve.
I sift the baklava tablespoon spoon to go everywhere with hot syrup and completely cold baklava. Let 3-4 hours stand and soak up the sweet !!!
Good luck!




















Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου