Τρίγωνα Κύπρου ή κυπραιΐκα όπως τα λέμε στο νησί μου!
Είναι από τα ωραιότερα γλυκά για εμένα γεμάτα αμύγδαλο με υπέροχο άρωμα από το ανθόνερο που πλημμυρίζει γεύση το στόμα.. Έχω προσωπικές αναμνήσεις από τον απογευματινό καφέ με την αδερφή μου στο νησί όταν ήμουν εκεί που με γεμίζουν νοσταλγία...
👩🍳Τρίγωνα με αμύγδαλα Κύπρου👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μπλέντερ
2 ασπράδια αυγών
50 γραμμάρια ανθόνερο
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το πέρασμα των φύλλων
100 γραμμάρια αχνη ζάχαρη και έξτρα
για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάω σε ένα μεγάλο μπολ τα ασπράδια να.γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα προσθέτω μέσα τα αμύγδαλα το ανθόνερο και τα 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ανακατεύω απαλά να ενσωματωθούν ..
Ανοίγω τα φύλλα και τα κόβω λωρίδες
Παίρνω 4 λωρίδες φύλλων και τα περνάω ένα ένα με βούτυρο
Βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγω να γίνουν τρίγωνα κλείνοντας καλά τις άκρες.
Τοποθετώ σε ταψί καλά βουτηρωμένο και ψήνω στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου...
Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σημείωση δεν πρέπει να είναι ζεστά για να μην ιδρώσει ή ζάχαρη
Καλή επιτυχία!
👩Trass with almonds from Cyprus👩
Recipe Maria Karanikola
Cypriot or Cypriot triangles as we say on my island!
It is one of the finest sweet almond filled me with a wonderful aroma of rose water that floods the mouth taste .. I have personal memories of afternoon coffee with my sister on the island when I was there ..
Materials
1 pack of crust sheet 1kg almonds whitened and past blender
2 egg whites
50 grams of flowering water
250 grams of fresh cow butter melted for the passage of leaves
100 grams of powdered sugar and extra
for spraying
Implementation
Beat in a large bowl of egg whites to make a tight meringue add in the almonds the flowering water and the 100 grams of powdered sugar
Gently mix to incorporate ..
I open the leaves and cut the strips
I take 4 strips of leaves and I pass them one with butter
I put a tablespoon off the filling and roll to make triangles closing the edges well.
Place well in a baking pan and bake at 170 degrees for about 30-35 minutes ...
I take off and let cool to sprinkle with powdered sugar.
Note should not be hot to not sweat or sugar
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Είναι από τα ωραιότερα γλυκά για εμένα γεμάτα αμύγδαλο με υπέροχο άρωμα από το ανθόνερο που πλημμυρίζει γεύση το στόμα.. Έχω προσωπικές αναμνήσεις από τον απογευματινό καφέ με την αδερφή μου στο νησί όταν ήμουν εκεί που με γεμίζουν νοσταλγία...
👩🍳Τρίγωνα με αμύγδαλα Κύπρου👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μπλέντερ
2 ασπράδια αυγών
50 γραμμάρια ανθόνερο
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το πέρασμα των φύλλων
100 γραμμάρια αχνη ζάχαρη και έξτρα
για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάω σε ένα μεγάλο μπολ τα ασπράδια να.γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα προσθέτω μέσα τα αμύγδαλα το ανθόνερο και τα 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ανακατεύω απαλά να ενσωματωθούν ..
Ανοίγω τα φύλλα και τα κόβω λωρίδες
Παίρνω 4 λωρίδες φύλλων και τα περνάω ένα ένα με βούτυρο
Βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγω να γίνουν τρίγωνα κλείνοντας καλά τις άκρες.
Τοποθετώ σε ταψί καλά βουτηρωμένο και ψήνω στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου...
Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σημείωση δεν πρέπει να είναι ζεστά για να μην ιδρώσει ή ζάχαρη
Καλή επιτυχία!
👩Trass with almonds from Cyprus👩
Recipe Maria Karanikola
Cypriot or Cypriot triangles as we say on my island!
It is one of the finest sweet almond filled me with a wonderful aroma of rose water that floods the mouth taste .. I have personal memories of afternoon coffee with my sister on the island when I was there ..
Materials
1 pack of crust sheet 1kg almonds whitened and past blender
2 egg whites
50 grams of flowering water
250 grams of fresh cow butter melted for the passage of leaves
100 grams of powdered sugar and extra
for spraying
Implementation
Beat in a large bowl of egg whites to make a tight meringue add in the almonds the flowering water and the 100 grams of powdered sugar
Gently mix to incorporate ..
I open the leaves and cut the strips
I take 4 strips of leaves and I pass them one with butter
I put a tablespoon off the filling and roll to make triangles closing the edges well.
Place well in a baking pan and bake at 170 degrees for about 30-35 minutes ...
I take off and let cool to sprinkle with powdered sugar.
Note should not be hot to not sweat or sugar
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου