Ας απολαύσουμε εδώ αυτή την light εκδοχή!!!
👩🍳Κοτόπουλο κρούστας με πλιγούρι👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
2 μπούτια κοτόπουλο
4 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα πλιγούρι Κύπρου
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 πράσινη μικρή πιπεριά
Αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ζωμός από το κοτόπουλο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μπούτια από κοτόπουλο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει να βράσουν,αφαιρούμε τον αφρό στο μεσοδιάστημα.
Οταν βράσουν καλά τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τον ζωμό.
Σε γάστρα μικρή βάζουμε το πλιγούρι,το κρεμμύδι τριμμένο,την πιπεριά αλάτι πιπέρι και 1,1/2 κούπα ζωμό από το κοτόπουλο κι ανακατεύουμε καλά. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πιεί τα υγρά του περίπου 30-35 λεπτά.
Συγχρόνως αφαιρούμε το μεγάλο κόκκαλο από τα μπούτια του κοτόπουλου,τα αλατοπιπερώνουμε και τα τυλίγουμε σε φύλλο κρούστας.Στην συνέχεια τα περνάμε με πινέλο κουζίνας λίγο ελαιόλαδο, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα,και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Σερβίρουμε με το πλιγούρι το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με stick λαχανικών
όπως καρότο και αγγούρι με αλάτι ξαι ξύδι.
Σημείωση. Στην συνταγή αποφύγαμε να σοτάρουμε ή να βάλουμε λάδι στο κοτόπουλο που βράσαμε και στο πλιγούρι,και χρησιμοποιήσαμε για την παρασκευή του αυτούσιο τον ζωμό του κοτόπουλου που περιείχε τα λιπαρά από το κρέας. Επομένως θερμιδικά ήμαστε ποιο κάτω και συγχρόνως κρατήσαμε την νοστιμιά! Η συνταγή με αυτά τα υλικά είναι για 2 άτομα.
Καλή επιτυχία!
Chicken with crust leaves and groats is for me a recipe unsurpassed and beyond all tasty! My idea was given to me by my friend Maria Karanikola who made it to X X XL
its version that is different, and it will show us at another moment ... Let's enjoy this light version here !!!
👩Chicken with crust leaves and groats 🍳
Recipe Helen Dimi
Materials
2 chicken legs
4 crust leaves
1/2 cup of Cyprus grocery
1 medium onion grated
1 green small pepper
Salt - pepper approximate
2 tablespoons of olive oil
Chicken broth
Implementation
Wash the chicken legs well and put them in a pot of water to cover them, remove the foam in the middle.
When boiled, remove them from the saucepan and leave them to cool on a plate. Drain the broth.
In a small hull put the groat, onion grated, pepper salt pepper and 1.1 / 2 cup broth from the chicken and stir well. Bake it at 180 degrees until it dries its liquids for about 30-35 minutes.
At the same time, remove the big bone from the chicken legs, salt and pepper them in a crust sheet. Then, brush them with a little olive oil, put them in a paneled platter and bake until the crust is brown.
Serve the chicken with the groat and accompany it with a stick of vegetables
such as carrot and cucumber with salt and vinegar.
Note. In the recipe we avoided sautéing or adding oil to the chicken that we boiled and to the groat, and we used to make the same chicken broth containing the fat from the meat. Therefore, we were caliberally down and at the same time we kept the delicacy! The recipe with these materials is for 2 people.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου