Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Τραχανάς με σιμιγδάλι διαίτης - Trachana with semolina

Ένας εύκολος παραδοσιακός τραχανάς που είναι συμβατός με την υψηλή διατροφή, μιας και έχει μόνο δύο υλικά,τα οποία ταυτίζονται! Συνήθως το φτιάχνω με γιαούρτι που το έχω φτιάξει μόνη μου,αλλά αυτό θα σας το πω σε μια επόμενη συνταγή...
Ο ποιο εύκολος και προσιτός τρόπος είναι να πάρετε το έτοιμο γιαούρτι αυτό που αναφέρω στην συνταγή μου,να το φτιάξετε και να το διατηρήσετε όλο τον χρόνο!!!









Φωτογραφίες από την διαδικασία στεγνώματος σε φυσικό περιβάλλον με κουνουπιέρα.

Photos from the drying process in a natural environment with a mosquito net.




👩‍🍳 Τραχανάς με σιμιγδάλι διαίτης 👩‍🍳
👩‍🍳 Χοντρός τραχανάς
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά
Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο ( Αυτό που έχει γίνει με καλλιέργεια γιαούρτης)
Σιμιγδάλι ψιλό

 Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σκεύος μεγάλο που μπορούμε να δουλέψουμε άνετα, το γιαούρτι και αρχίζουμε να ενσωματώνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιμιγδάλι μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη πολύ σκληρή. Την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε φύλλα χοντρά όπως αυτά της πίτας.

Σε τραπέζι στρωμένο με καθαρό τραπεζομάντηλο απλώνουμε τα φύλλα ζύμης συνεχίζοντας μέχρι να τελειώσουμε όλη την ζύμη μας.
Τώρα τα φύλλα μας πρέπει να στεγνώσουν...με την βοήθεια ενός ανεμιστήρα είναι ποιο εύκολη η δουλειά μας οπότε τον γυρίζουμε σταδιακά στα φύλλα που θέλουμε να στεγνώσουμε,και συγχρόνως εμείς περνάμε σπάζοντας τα όσα στέγνωσαν, από τον ειδικό τρίφτη σίτα.
Οι σύγχρονες σίτες έχουν διάφορα μεγέθη για το πόσο χοντρό ή ψιλό θέλουμε τον τραχανά μας!

Εφόσον τρίψαμε όλον τον τραχανά τον πάμε σε δροσερό μέρος να στεγνώσει καλά.
Εγώ προσωπικά τον πάω στο μπαλκόνι μου τον στρώνω σε ένα καθαρό τραπεζομάντηλο και τον σκεπάζω με την κουνουπιέρα για να μην καθήσουν επάνω του έντομα. Τον αφήνω εκεί 2-3 μέρες και συχνά τον ανακατεύω για να στεγνώσει όλος.
Στην συνέχεια τον φουρνίζω στους 170 βαθμούς για 5 λεπτά ίσα για να είμαι σίγουρη ότι έχει στεγνώσει. Το φούρνισμα βοηθάει στο στέγνωμα,στην καλή διατήρηση του,αλλά και στο άρωμα του,γίνεται ποιο γευστικός!!!

Σημείωση. Αυτός είναι ο γλυκός τραχανάς,σε περίπτωση που τον θέλουμε ξυνό θα τον φτιάξουμε με γιαούρτι που το έχουμε αφήσει 2 μέρες εκτός ψυγείου. Αναζητήστε στο ιστολόγιο ''Παραδοσιακό σπιτικό γιαούρτι''
Καλή επιτυχία!












An easy traditional trachana that is compatible with our diet as it has only two materials, which are identical! I usually make it with yogurt I have made it myself, but I'll tell you this in a next recipe ...
The easiest and most affordable way to get ready yogurt is what I mention in my recipe,make it and keep it all the time!!!

👩 Trachana with semolina 👩
Recipe Helen Dimi

Materials
Yoghurt traditional sheep (What has been done with yogurt cultivation)
Fine semolina

 Implementation
Put in a large pot that can work comfortably, yoghurt and begin to slowly incorporate semolina. Knead and add semolina until we make a dough too hard. Leave it for 15 minutes to rest and begin to open it on thick leaves like those of the pie.

On a table topped with a clean tablecloth, spread the dough sheets until we finish all of our dough.
Now our leaves have to be dried ... with the help of a fan, it's just as easy to do as we turn it to the leaves we want to dry, and at the same time we pass by breaking the dried ones out of the grain sieve.
Modern meshes have different sizes for how thick or thin we want our tragana!

If we rubbed all the trachana we go to a cool place to dry well.
I personally take it to my balcony and put it on a clean tablecloth and cover it with the mosquito net so that insects can not sit on it. I leave it there for 2-3 days and I often mix it to dry it all.
Then I bake it at 170 degrees for 5 minutes to make sure it's dry. The roasting helps to dry, to keep it well, but also to its aroma, it becomes tasteful !!!

Note. This is the sweet trahanas, in case we want it to be made with yoghurt that we have left for 2 days outside the refrigerator.
Good luck!











Photos from the drying process in a natural environment with a mosquito net.


Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου