Ένα υπέροχο απλό γλύκισμα ο χαλβάς που μπορεί να γίνει ποιο εκλεκτό όταν δένεις την γεύση του με την γεύση της νουτέλας!!!
Απολαύστε τον σε αυτήν την εκδοχή και θα δείτε την γεύση να σας απογειώνει!!!
👩🍳 Χαλβάς με nutella 👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 ξύλο κανέλας και χυμό από μισό λεμόνι
2 -3 γαρίφαλα
Μερέντα nutella
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζω το σιρόπι με το νερό τη ζάχαρη το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα, Σε 5 λεπτά από την έναρξη από τον βρασμό του θα τον κατεβάσω από την φωτιά και θα προσθέσω το χυμό από το λεμόνι.
Σε άλλη κατσαρόλα βαζω το λάδι να κάψει και ανακατεύω το σιμιγδάλι να ψηθεί χωρίς να πάρει πολύ σκούρο χρώμα.Προσθέτω την μια κουταλιά κανέλα,και προσθέτω το σιρόπι, αφού αφαιρέσω από μέσα τα γαρύφαλλα και το ξύλο κανέλας, πάντα με πολύ προσοχή γιατί καίει επικίνδυνα.
Ανακατεύω συνεχώς με ξύλινο κουτάλι κι αφού πήξει ο χαλβάς χωρίζω λίγο υλικό όσο ακριβώς θα χρειαστώ σαν βάση για το σερβίρισμα μου και προσθέτω 2 κουταλιές καλά γεμάτες μερέντα,κι ανακατεύω καλά!
Τώρα έχω δύο ειδών χαλβά τον ανοιχτό και τον σκουρόχρωμο!
Τοποθετώ σε μια φόρμα η σε μικρές ατομικές φόρμες πρώτα τη βάση με τον σκουρόχρωμο χαλβά και πάνω το ανοιχτόχρωμο υλικό.
Πατάω καλά με ένα κουτάλι και αφήνω να κρυώσει καλά και στην συνέχεια σερβίρω
με nutella πάνω!
Καλή επιτυχία!
👩 Halva with nutella 👩
Recipe Maria Karanikola
Halva with a blanket
Halva with nutella
Materials
1 glass of olive oil
2 cups of semolina coarse
3 glasses of water
4 cups of sugar
1 tablespoon of cinnamon
1 cinnamon stick and half a lemon juice
2 -3 carnations
Merenda nutella
Implementation
In a saucepan I brew the syrup with water the sugar the cinnamon stick and the carnations, In 5 minutes from the start of the boiling I will take it off the fire and add the juice from the lemon.
In another pot I get the oil to burn and stir the semolina to cook without getting a very dark color. Add a tablespoon of cinnamon, and add the syrup, after removing the carnations and the cinnamon wood from inside, always with great care because it burns dangerously .
I mix continuously with a wooden spoon and after clinging the halva I split a bit of material as much as I need as a base for my serving and add 2 tablespoons well filled with peppermint and stir well!
Now I have two kinds of halva light and dark!
I place in a form or in small individual forms the base with the dark-colored halva and above the light material.
I slice well with a spoon and leave to cool well and then serve
with mute nutella over!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου