Ένα εύκολο ατομικό κέρασμα που πρέπει να υπάρχει πάντα στο ψυγείο μας,για τους καλεσμένους μας! Με τον πρωινό ή απογευματινό καφέ...μετά από ένα γεύμα όπως και να ΄χει είναι πάντα μια υπέροχη γλυκιά λιχουδιά!!!
👩🍳Πάστες αμυγδάλου 👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
400 γραμμάρια σαντιγί
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Για την επικάλυψη
2 κούπες αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ασπρισμένα
Υλικά για το παντεσπάνι
3 μεγάλα αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
3 κάψουλες βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα..
Σε άλλο μπολ χτυπάω με μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν ..
Αφήνω το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματωνω απαλά την μαρέγκα και τέλος το αλεύρι με τις βανίλιες.
Σε καλά βουτηρωμένο ταψί 20 εκατοστών βάζω το μίγμα παντεσπάνι και ψήνω για 25-30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς..
( πάντα ανάλογα το φούρνο )
Όταν το βγάλω σκέπαζω με μια πετσέτα και αφήνω να κρυώσει καλά,και το κόβω σε 3 ίσα μέρη
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση βράζω όλα μαζί για 3 λεπτά από το βρασμό.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κάψουλες βανίλιας
100 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια νισεστέ
50 γραμμάρια λικέρ πικραμύγδαλο
Εκτέλεση
Κρατάω λίγο γάλα σε ένα μεγάλο ποτήρι,και σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζω το γάλαμε την ζάχαρη βράσει.
Βάζω να διαλυθεί στο γάλα που κράτησα το αλεύρι και το νισεστέ,και τα προσθέτω στο γάλα που βράζει, κι ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το αυγό με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω καλά να μη κάνει άσπρες ίνες στην κρέμα.Τέλος θα βάλω το λικέρ το βούτυρο και τις βανίλιες.
Μεταφέρω την κρέμα μου σε ένα μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη να μη δημιουργήσει κρούστα,και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί με την άχνη ζάχαρη.
Κρατάω τη μισή σαντιγί στο ψυγείο και την υπόλοιπη αφού έχει κρυώσει η κρέμα που άφησα με μεμβράνη την ανακατεύω μεσα της και την χτυπάω με μίξερ να αφρατέψει.
Συναρμολόγηση του γλυκού.
Κάτω παντεσπάνι που βρέχω καλά με σιρόπι.
Πάνω θα βάλω τη κρέμα που εχω χτυπήσει με σαντιγί και πασπαλίζω με λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, κι επαναλαμβάνω και με τα άλλα δύο κομμάτια παντεσπάνι που έχω. Αφού τελειώσω βάζω 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν παγώσει βγάζω το γλυκό το κόβω κομμάτια και καλύπτω ένα ένα καλά σε όλες του τις πλευρές με την σαντιγί που εχω κρατήσει και άφησα να παγώνει στο ψυγείο.
Βουτάω στα ψιλοκομμένα αμύγδαλα να σκεπάσει όλο το κομμάτι παντού.
Το γλυκό μου είναι έτοιμο,το διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
👩 Sweet with almonds 👩
👩Recipe Maria Karanikola
Materials
400 grams of whipped cream
2 tablespoons of powdered sugar
To overlay
2 cups of almonds finely chopped And whitened
Materials for sponge cake
3 big eggs
1 glass of sugar
1 glass of flour
3 vanilla capsules
Implementation
I beat whites meringue ..
In another bowl, I knock the yolks with the sugar until they whiten.
I leave the mixer and with a spatula gently add the meringue and finally the flour with the vanilla.
In a well-tempered 20cm baking pan I put the sponge mix and bake for 25-30 minutes at 170-180 degrees ..
(always depending on the oven)
When I take it out I cover with a towel and leave to cool well, and I cut it in 3 equal parts
For the syrup
1 glass of water
1 glass of sugar
1/2 orange
Boil it all together for 3 minutes from the boil.
For cream
1 litre of milk
1 egg
1 glass of sugar
50 grams of butter
2 vanilla capsules
100 grams of flour
100 grams high
50 grams of bitter almond liqueurs
Implementation
I keep a little milk in a large glass, and in a saucepan over the fire I put the milk on the sugar boil.
I add to the milk that I hold the flour and the high, and add them to the boiling milk, and stir continuously with the wire. Once it has thickened it I lower it from the fire and add the egg with quick moves I mix well not to make white fibers in the cream. Lastly I will put the liqueur butter and vanilla.
I put my cream in a bowl and cover with a membrane not to create a crust, and let it cool down well.
I whip the cream to make whipped cream with powdered sugar.
I keep half the whipped cream in the fridge and the rest after the cream I left with a membrane mix it in it and I hit it with a mixer to soften.
Assemble the sweets.
Lower sponge cake with good syrup.
On top I will put the cream I hit with whipped cream and sprinkle with a few chopped almonds, and repeat with the other two pieces of sponge cake I have. After I finish I put it in the fridge for 3-4 hours to freeze.
When I freeze I make the sweet one cut pieces and cover one well on all sides with the whipped cream I have kept and let it freeze in the fridge.
I push in the finely chopped almonds to cover the whole piece everywhere.
My sweet is ready, I keep it in the fridge.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Πάστες αμυγδάλου 👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
400 γραμμάρια σαντιγί
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Για την επικάλυψη
2 κούπες αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ασπρισμένα
Υλικά για το παντεσπάνι
3 μεγάλα αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
3 κάψουλες βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα..
Σε άλλο μπολ χτυπάω με μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν ..
Αφήνω το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματωνω απαλά την μαρέγκα και τέλος το αλεύρι με τις βανίλιες.
Σε καλά βουτηρωμένο ταψί 20 εκατοστών βάζω το μίγμα παντεσπάνι και ψήνω για 25-30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς..
( πάντα ανάλογα το φούρνο )
Όταν το βγάλω σκέπαζω με μια πετσέτα και αφήνω να κρυώσει καλά,και το κόβω σε 3 ίσα μέρη
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση βράζω όλα μαζί για 3 λεπτά από το βρασμό.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κάψουλες βανίλιας
100 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια νισεστέ
50 γραμμάρια λικέρ πικραμύγδαλο
Εκτέλεση
Κρατάω λίγο γάλα σε ένα μεγάλο ποτήρι,και σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζω το γάλαμε την ζάχαρη βράσει.
Βάζω να διαλυθεί στο γάλα που κράτησα το αλεύρι και το νισεστέ,και τα προσθέτω στο γάλα που βράζει, κι ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το αυγό με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω καλά να μη κάνει άσπρες ίνες στην κρέμα.Τέλος θα βάλω το λικέρ το βούτυρο και τις βανίλιες.
Μεταφέρω την κρέμα μου σε ένα μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη να μη δημιουργήσει κρούστα,και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί με την άχνη ζάχαρη.
Κρατάω τη μισή σαντιγί στο ψυγείο και την υπόλοιπη αφού έχει κρυώσει η κρέμα που άφησα με μεμβράνη την ανακατεύω μεσα της και την χτυπάω με μίξερ να αφρατέψει.
Συναρμολόγηση του γλυκού.
Κάτω παντεσπάνι που βρέχω καλά με σιρόπι.
Πάνω θα βάλω τη κρέμα που εχω χτυπήσει με σαντιγί και πασπαλίζω με λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, κι επαναλαμβάνω και με τα άλλα δύο κομμάτια παντεσπάνι που έχω. Αφού τελειώσω βάζω 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν παγώσει βγάζω το γλυκό το κόβω κομμάτια και καλύπτω ένα ένα καλά σε όλες του τις πλευρές με την σαντιγί που εχω κρατήσει και άφησα να παγώνει στο ψυγείο.
Βουτάω στα ψιλοκομμένα αμύγδαλα να σκεπάσει όλο το κομμάτι παντού.
Το γλυκό μου είναι έτοιμο,το διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
👩 Sweet with almonds 👩
👩Recipe Maria Karanikola
Materials
400 grams of whipped cream
2 tablespoons of powdered sugar
To overlay
2 cups of almonds finely chopped And whitened
Materials for sponge cake
3 big eggs
1 glass of sugar
1 glass of flour
3 vanilla capsules
Implementation
I beat whites meringue ..
In another bowl, I knock the yolks with the sugar until they whiten.
I leave the mixer and with a spatula gently add the meringue and finally the flour with the vanilla.
In a well-tempered 20cm baking pan I put the sponge mix and bake for 25-30 minutes at 170-180 degrees ..
(always depending on the oven)
When I take it out I cover with a towel and leave to cool well, and I cut it in 3 equal parts
For the syrup
1 glass of water
1 glass of sugar
1/2 orange
Boil it all together for 3 minutes from the boil.
For cream
1 litre of milk
1 egg
1 glass of sugar
50 grams of butter
2 vanilla capsules
100 grams of flour
100 grams high
50 grams of bitter almond liqueurs
Implementation
I keep a little milk in a large glass, and in a saucepan over the fire I put the milk on the sugar boil.
I add to the milk that I hold the flour and the high, and add them to the boiling milk, and stir continuously with the wire. Once it has thickened it I lower it from the fire and add the egg with quick moves I mix well not to make white fibers in the cream. Lastly I will put the liqueur butter and vanilla.
I put my cream in a bowl and cover with a membrane not to create a crust, and let it cool down well.
I whip the cream to make whipped cream with powdered sugar.
I keep half the whipped cream in the fridge and the rest after the cream I left with a membrane mix it in it and I hit it with a mixer to soften.
Assemble the sweets.
Lower sponge cake with good syrup.
On top I will put the cream I hit with whipped cream and sprinkle with a few chopped almonds, and repeat with the other two pieces of sponge cake I have. After I finish I put it in the fridge for 3-4 hours to freeze.
When I freeze I make the sweet one cut pieces and cover one well on all sides with the whipped cream I have kept and let it freeze in the fridge.
I push in the finely chopped almonds to cover the whole piece everywhere.
My sweet is ready, I keep it in the fridge.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου