Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Γλυκό κουταλιού Χουρμάδες - Sweet spoon Dough

Από τα ωραιότερα αποξηραμένα φρούτα είναι οι χουρμάδες..
Στη τοπική διάλεκτο της Καλύμνου οι παλιοί ντόπιοι τα έλεγαν τάταλα....

Σήμερα λοιπόν θα κάναμε γλυκό κουταλιού χουρμάδες!
Το αποτέλεσμα με μια λέξη θα το πω ..
" θεϊκό "
Και μάλιστα χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ...
Για αυτό μια δοκιμή θα σας πείσει!!!




Γλυκό κουταλιού Χουρμάδες
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

1 κιλο χουρμάδες
500 γραμμάρια ζάχαρη κασταν'η
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Αμυγδαλα ασπρισμένα διπλή ποσότητα από τους χουρμάδες
1 ξυλο κανέλας
4 γαρύφαλλα ολόκληρα
Το χυμό από μισό  λεμόνι.

Εκτέλεση

Βάζω νερό να βράζει καλά, και αφήνω τους χουρμάδες για 20 λεπτά.
Έπειτα τους αφαιρώ την φλούδα και το κουκούτσι.
Σε κάθε χουρμά βάζω μέσα δύο αμύγδαλα.και τους αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω  το σιρόπι.

Βάζω 2 λίτρα νερό ρίχνω τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά το αφήνω να βράζει για 20 λεπτά , προσθέτω το ξύλο κανέλας με τα  γαρύφαλλα βαζω το χυμό λεμονιού,και το κατεβάζω απ'τη φωτια κι αφήνω να κρυώσει καλά!
Έπειτα τοποθετώ  έναν έναν τους χουρμάδες  μέσα στο σιρόπι και το ξανά -βάζω σε σιγανή φωτιά .
Αφού δέσει το σιρόπι το κατεβάζω απ'τη φωτιά.

Σημείωση :
Αν βρείτε φρέσκο φρούτο και κάνετε γλυκό ή δοσολογία της ζάχαρης πρέπει να είναι 750 γραμμάρια καστανή ζάχαρη και 750 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη..
Στη περίπτωση του αποξηραμένου όπως έκανα βάζουμε λιγότερο διότι περιέχει συνήθως.
Καλή επιτυχία!





Sweet spoon Dough
Recipe Maria Karanikola

Of the finest dried fruits are the dough ..
In the local dialect of Kalymnos, the old locals called them ...

Nowadays, we would make sweet spoonfuls of dough!
The result with a word will say ..
"divine"
And even without any trace of exaggeration ... That's why a test will convince you !!!

Materials

1 kg of dough
500 grams of chestnut sugar
500 grams of crystalline sugar
Almonds whitened twice the quartz
1 cinnamon stick
4 whole carnations
The juice of half a lemon.

Implementation

I put water to boil well, and leave the dough for 20 minutes.
Then I remove them from peel and peanut.
I put two almonds in each dough, and leave them aside and prepare the syrup.

I put 2 liters of water into the sugar and I let it boil for 20 minutes on a low heat, add the cinnamon stick with the carnations, put the lemon juice, and I lower it from the heat and let it cool down!
Then I put one of the dough into the syrup and then again - I put it on a low heat.
After binding the syrup, I lower it from the fire.

Note :
If you find fresh fruit and do sweet or sugar dosing it should be 750 grams of brown sugar and 750 grams of crystallized sugar.
In the case of the dried as I did put less because it usually contains.
Good luck!









Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook


ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου