Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Καλαμάρια τηγανιτά - Squid in the pan


Τι λέτε να απολαύσουμε ένα μεζέ με ουζάκι?
Τι καλύτερο από τα καλαμάρια ...
Για να πετύχουμε αφράτα μαλακά καλαμάρια υπάρχουν πολλά μυστικά και τρόποι που η κάθε νοικοκυρά και κάθε μάγειρας έχει..
Θα σας πω και εγώ το δικό μου που έμαθα από τον μάγειρα που δούλεψα μαζί του!!!...













👩‍🍳 Καλαμάρια τηγανιτά👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά
500 γραμμάρια καλαμάρια
Παγωμένο νερό
Σόδα μαγειρική σε σκόνη
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι κατά προσέγγιση
Λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω καλά τα καλαμάρια και τα  κόβω μεγάλες ροδέλες
Τα τοποθετώ σε μεγάλη λεκάνη με παγωμένο νερό από το ψυγείο και μια κουταλιά σούπας σόδα μαγειρική σε σκόνη καλά γεμάτη.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω τα καλαμάρια  που εχω βάλει μέσα χτυπώντας τα ελαφρά με την κουτάλα. Αυτό το κάνω για δεκα λεπτά περίπου

Έπειτα τα πλένω πολύ καλά με τρεχούμενο νερό βρύσης
Τα στραγγίζω πολύ καλά τα περνάω από αλεύρι και τα κοσκινίζω να φύγει το περίσσιο πάνω από τα καλαμάρια.
Τα τηγανιζω σε καυτό λάδι λίγα λίγα για 5-6 λεπτά και μόλις αρχίσει και έχει χρυσαφί χρώμα βγάζω από το λάδι και τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για 30 -40 δευτερόλεπτα.Ρίχνω αλάτι μόλις τα βγάλω από τη φωτιά  και σερβίρω ζεστά με λεμόνι.
Καλή επιτυχία!





What do you say we can enjoy a ouzo with meze?
What's better than squid ...
In order to achieve soft squid, there are many secrets and ways that each housewife and every cook has.
I will also tell you what I learned from the cook I worked with him !!! ...


👩 Squid pancakes 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials
500 grams of squid
Cold water
Soda powder cookers
Flour
Olive oil for frying
Approximately salt
Lemon for serving

Implementation
I wash and clean the squid well and cut large washers
I place them in a large bowl of iced water from the refrigerator and a tablespoon of soda cooked in a well-filled powder.
With a wooden spoon I mix the squid that I have put in by hitting them lightly with the ladle. I'm doing it for about ten minutes

Then I wash them very well with running tap water
I drain them very well through the flour and sift them to leave the excess over the squid.
I fry in hot oil a little for 5-6 minutes and just start and golden color I get out of the oil and place on absorbent paper for 30-40 seconds. I get salt once I get out of the heat and serve warm with lemon.
Good luck!










Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!


Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου