Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Παστερίωση αυγών - Egg pasteurization

👩‍🍳Ξέρουμε να παστεριώνουμε αυγά???
 Μέσα στο κείμενο υπάρχουν όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουμε και που πρέπει να τηρούμε για να μην διατρέχουμε κανέναν απολύτως κίνδυνο!!!👩‍🍳




Κείμενο Helen Dimi
Φωτογραφίες  Μαρία Καρανικόλα

Υλικά
Αυγά

Εκτέλεση
1)Πρώτα από όλα τα αυγά δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο,αυτό είναι κανόνας διότι το αυγό είναι ζωντανός οργανισμός και θέλει το φυσικό του περιβάλλον,διαφορετικά χάνει από τις βιταμίνες του αλλά και από την γεύση του! Άλλωστε και στα σούπερ μάρκετ το έχουμε δει όλοι τα αυγά βρίσκονται πάντα στα ράφια!

2)Για να βράσουμε πολύ ωραία τα αυγά πρώτα από όλα κι όσοι εμμένουν να τα έχουν ψυγείο, πρέπει να τα αφήσουν σε θερμοκρασία δωματίου...Όσοι συνηθίζουν να τρώνε ωμά αν και είναι μηδαμινοί οι κίνδυνοι της σαλμονέλας,καλό θα είναι να τα παστεριώνουν!

3) Λόγω της σαλμονέλας που πιθανόν εγκυμονεί σε ένα αυγό, όταν χρειαζόμαστε για μια συνταγή που τα θέλει ωμά πρώτα τα παστεριώνουμε. Βάζουμε μια κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί, ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι μέσα τα αυγά μας με το κέλυφος,και με το ειδικό θερμόμετρο της κουζίνας βλέπουμε πότε θα ανέβει στους 70 βαθμούς. Μόλις πιάσει λοιπόν τους 70 τα αφαιρούμε ήδη έχουν παστεριωθεί.
Ένας δεύτερος τρόπος είναι η μέθοδος Bain Marie που τον συνηθίζουμε στα γλυκά μας! Το γνωρίζουμε ότι με αυτήν την μέθοδο γίνεται η παστερίωση στο αυγό μας???
Για να κάνουμε αυτήν την μέθοδο βάζουμε ένα σκεύος στην φωτιά με νερό να βράζει και πάνω του τοποθετούμε ένα άλλο σκεύος που εφάπτεται καλά με το προηγούμενο, κι εκεί μέσα ρίχνουμε τα αυγά για να τα χτυπήσουμε με το σύρμα. Όταν αφρατέψουν καλά τα αυγά ή όταν το ειδικό θερμόμετρο πιάσει τους 70 βαθμούς αφαιρούμε το σκεύος μας από την φωτιά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα στο φυσικό περιβάλλον.Ως εδώ γίνεται η παστερίωση...Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας!

4) Για να κάνουμε αυγά μελάτα βάζουμε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει. Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός ρίχνουμε προσεκτικά με κουτάλα μέσα τα αυγά και αν το θέλουμε νερουλό και το άσπρο το βγάζουμε στα 4 λεπτά, και στα 4,30 το κανονικό μελάτο!

5) Για να κάνουμε αυγά βραστά σφιχτά, βάζουμε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει. Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός ρίχνουμε προσεκτικά με κουτάλα μέσα τα αυγά και τα αφήνουμε 8 λεπτά.

6)Για να κάνουμε αυγά μάτια στο τηγάνι,βάζουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελάδος να ζεσταθεί στην φωτιά.Μόλις παίρνει να ζεσταίνεται και βγάζει η λιπαρή ουσία τις φουσκάλες προσθέτουμε τα αυγά  σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι,και το αποσύρουμε από την φωτιά. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμα και χωρίς το ασπράδι να μας μείνει νερουλό!

7) Για να κάνουμε αυγά ποσέ βάζουμε σε τηγάνι νερό να βράσει όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τα αυγά και σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα!
Καλή επιτυχία!




👩 We know to paste eggs ???
Inside the text there are all the secrets that we need to know and which we must adhere to in order not to risk anyone at all!👩

Text by Helen Dimi
Photos Maria Karanikola

Materials
Eggs

Implementation
1) First of all the eggs are never in the refrigerator, this is a rule because the egg is a living organism and wants its natural environment, otherwise it loses its vitamins and its taste! Besides, in the supermarket we have seen all the eggs always on the shelves!

2) To make the eggs very good and first of all, and those who persist in having a refrigerator, they have to leave them at room temperature ... Those who are used to eating raw, even if Salmonella's dangers are low, should be pasteurized !

3) Because of the salmonella that may be pregnant in an egg, when we need a recipe that first wants it, we paste it. Put a pot of water to warm up, carefully pour the spoon into our eggs with the shell, and with the special thermometer of the kitchen we see when it will rise to 70 degrees. As soon as we grab the 70 we remove them, they are already pasteurized.
A second way is the Bain Marie method that we get used to in our sweets! We know that with this method is the pasteurization in our egg ???
To do this we put a pot on the fire with water to boil and on top of it put another pot that is well in contact with the previous one, and then we place the eggs to strike them with the wire. When the eggs are well soft or when the special thermometer grasps the 70 degrees, remove the pot from the fire and continue for a while in the natural environment. Here is the pasteurization ... Then we put the rest of our materials!

4) To make muesli eggs put a pot of water and let it boil. From the moment the boiling begins, carefully pour in the eggs with a ladle, and if we want it to be waterless and white to take it out at 4 minutes, and at 4.30 the normal draft!

5) To make eggs boil tight, put a pot of water and let it boil. From the moment the boiling begins, carefully lay with the ladle in the eggs and leave them for 8 minutes.

6) To make eggs in the pan, we put olive oil or cow butter to heat in the fire. Once it gets warmed and the oily substance is blisters, add the eggs, cover the pot with a lid, and remove it from the fire. In 10 minutes it's ready and without the white to leave us waterless!

7) To make poached eggs, put in a pan of water to boil when boiling begins to pour the eggs and cover the pan with a lid. Get out of the fire and in 10 minutes it's ready!
Good luck!




Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!


Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου