Μια πολύ ωραία συνταγή κατάλληλη για αρχάριες που θα την ακολουθήσουμε βήμα βήμα μέσα από τις φωτογραφίες και θα κατανοήσουμε εύκολα τον τρόπο υλοποίησης της!
Την ιδέα της γέμισης την έχω πάρει πριν χρόνια από τα ποντιακά πιροσκί, την οποία γέμιση την σοτάριζα. Αρχικά σοτάριζα το κρεμμύδι και μετά μαζί με την πατάτα. Πλέον για να μην επιβαρύνω το θέμα διατροφής...την διαφοροποίησα και την φτιάχνω όπως θα δούμε στην συνταγή!!!
👩🍳Πατατοπιτάκια Νηστίσιμα 👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά γέμισης
3 μεγάλες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο ( Λόγω βιασύνης μου δεν το έτριψα)
αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση
ρίγανη
Πάει και με άλλα αρωματικά της αρεσκείας μας,όπως δυόσμος άνηθος κλπ
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ,τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους και τις πολτοποιούμε ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Υλικά Ζύμης για 24 κομμάτια
1/2 κούπα νερό χλιαρό
1 κουταλάκι ξύδι λευκό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι κατά προσέγγιση
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη,την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλλες, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο μεγάλου μέγεθους,το κόβουμε στα 8 όπως για τα κρουασάν,και γεμίζουμε κάθε κομματάκι με την γέμιση μας.
Το κλείνουμε τυλίγοντας όπως προείπα σαν κρουασάν,και αν θέλουμε το ρολάρουμε λίγο.Τηγανίζουμε τα ρολάκια σε ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά για να είναι διατροφικά ποιο ελαφρά, τα ψήνουμε σε φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα.
Σημείωση. Τα φυλάμε και σε κατάψυξη.
A very nice recipe suitable for beginners who will follow it step by step through the pictures and we will easily understand how it is implemented! The idea of filling I got it years ago from the Pontic Prussian, which stuffed the sauté. Originally sautéed the onion and then with the potato. Now, not to burden the diet ... I have differentiated it and make it as I will see below ...
👩Specifications 👩
Recipe Helen Dimi
Filling materials
3 large potatoes
1 dry onion grated (Because of my rush I did not rub it)
salt - pepper approximate
oregano
It goes with other flavors of our liking, such as mint dill etc.
Implementation
Boil the potatoes, clean them from their bark and slur it lightly. We add all our other materials.
Yeast ingredients for 24 pieces
1/2 cup lukewarm water
1 teaspoon vinegar white
2 tablespoons of olive oil
salt approx
1 1/2 cup of flour for all uses.
Implementation
Knead until we reach a soft dough, let it rest for half an hour.
Divide the dough into 3 rolls, take a piece of dough, roll it over a large sized sheet, cut it to 8 as for the croissants, and fill each piece with our stuffing.
Close it by wrapping it as I said as a croissant, and if we want to roll it a bit. We roll the rolls in olive oil.
Alternatively, to eat lightly, bake them in an oven in a baking sheet.
Note. Keep them free.
Εδώ τυροπιτάκια από άλλη φορά...Εννοείται ότι βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε σε αυτό το φύλλο!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Την ιδέα της γέμισης την έχω πάρει πριν χρόνια από τα ποντιακά πιροσκί, την οποία γέμιση την σοτάριζα. Αρχικά σοτάριζα το κρεμμύδι και μετά μαζί με την πατάτα. Πλέον για να μην επιβαρύνω το θέμα διατροφής...την διαφοροποίησα και την φτιάχνω όπως θα δούμε στην συνταγή!!!
👩🍳Πατατοπιτάκια Νηστίσιμα 👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά γέμισης
3 μεγάλες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο ( Λόγω βιασύνης μου δεν το έτριψα)
αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση
ρίγανη
Πάει και με άλλα αρωματικά της αρεσκείας μας,όπως δυόσμος άνηθος κλπ
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ,τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους και τις πολτοποιούμε ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Υλικά Ζύμης για 24 κομμάτια
1/2 κούπα νερό χλιαρό
1 κουταλάκι ξύδι λευκό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι κατά προσέγγιση
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη,την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλλες, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο μεγάλου μέγεθους,το κόβουμε στα 8 όπως για τα κρουασάν,και γεμίζουμε κάθε κομματάκι με την γέμιση μας.
Το κλείνουμε τυλίγοντας όπως προείπα σαν κρουασάν,και αν θέλουμε το ρολάρουμε λίγο.Τηγανίζουμε τα ρολάκια σε ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά για να είναι διατροφικά ποιο ελαφρά, τα ψήνουμε σε φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα.
Σημείωση. Τα φυλάμε και σε κατάψυξη.
A very nice recipe suitable for beginners who will follow it step by step through the pictures and we will easily understand how it is implemented! The idea of filling I got it years ago from the Pontic Prussian, which stuffed the sauté. Originally sautéed the onion and then with the potato. Now, not to burden the diet ... I have differentiated it and make it as I will see below ...
👩Specifications 👩
Recipe Helen Dimi
Filling materials
3 large potatoes
1 dry onion grated (Because of my rush I did not rub it)
salt - pepper approximate
oregano
It goes with other flavors of our liking, such as mint dill etc.
Implementation
Boil the potatoes, clean them from their bark and slur it lightly. We add all our other materials.
Yeast ingredients for 24 pieces
1/2 cup lukewarm water
1 teaspoon vinegar white
2 tablespoons of olive oil
salt approx
1 1/2 cup of flour for all uses.
Implementation
Knead until we reach a soft dough, let it rest for half an hour.
Divide the dough into 3 rolls, take a piece of dough, roll it over a large sized sheet, cut it to 8 as for the croissants, and fill each piece with our stuffing.
Close it by wrapping it as I said as a croissant, and if we want to roll it a bit. We roll the rolls in olive oil.
Alternatively, to eat lightly, bake them in an oven in a baking sheet.
Note. Keep them free.
Εδώ τυροπιτάκια από άλλη φορά...Εννοείται ότι βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε σε αυτό το φύλλο!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου