Μια υπέροχη τούρτα με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση...
την γεύση του χαλβά η οποία στο σύνολο του γλυκού είναι πολύ διακριτική και ανεπαίσθητη...
Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε!!!
👩🍳Τούρτα με Χαλβά Μακεδονικό [ Νηστίσιμο]👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για παντεσπάνι
1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκαλιού vita 100%
4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
120 gr αλεύρι
2 σταγόνες ροδόνερο
Υλικά για την κρέμα Μακεδονικού χαλβά
350 gr Μακεδονικού χαλβά κακάου
4-5 κουταλιές παγωμένο νερό
1 φακελάκι άχρωμης ζελατίνης
Κρέμα σαντιγί
1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy 250 gr
2 κουταλιές ροδόνερο προαιρετικά
ζάχαρη φρουκτόζης 2-3 κουταλιές προαιρετικά.
Σιρόπι για το σιρόπιασμα στο παντεσπάνι
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη φρουκτόζη και μερικές
2 σταγόνες ροδόνερο
Συνταγή
Παντεσπάνι
Με μίξερ χτυπάμε τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με την φρουκτόζη ώσπου να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το κακάο μαζί με την σόδα και το αλεύρι κι αρωματίζουμε με το ροδόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για ορισμένα λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα Μακεδονικού χαλβά
Με μίξερ χτυπάμε τον χαλβά μαζί με μερικές κουταλιές παγωμένου νερού,προσθέτουμε ένα φακελάκι άχρωμης ζελατίνης Γιώτης διαλυμένης σύμφωνα με την οδηγία του πακέτου.
Κρέμα σαντιψί. Χυπάμε με μίξερ 1 κουτί σαντιγί αρωματισμένο με 2 κουταλιές ροδόνερο,για 6-7 λεπτά μέχρι να διογκωθεί.Προαιρετικά προσθέτουμε ζάχαρη φρουκτόζης 2-3 κουταλιές. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Συνθέτουμε το γλυκό μας σε πιατέλα.
Στρώνουμε στην βάση το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε,κι από πάνω την κρέμα του χαλβά, και ξανά παντεσπάνι σιροπιασμένο και κρέμα εναλλάξ.
Στολίζουμε με σαντιγί κομματάκια Μακεδονικού χαλβά και μαύρη τρούφα. σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!!!
👩 Cake with Halva Macedonian [Impossible] 👩
Recipe Helen Dimi
Materials for sponge cake
1 glass of wine orange juice vita 100%
4 tablespoons of fructose sugar
2 tablespoons of cocoa
1 teaspoon of soda
120 gr flour
2 drops of rose water
Ingredients for the cream of Macedonian halva
350 gr of Macedonian Cocoa Halva
4-5 tablespoons of iced water
1 sachet of colorless gelatin
Cream whipped cream
1 box of whipped cream Morfat Creamy 250 gr
2 spoonfuls of rose water optional
fructose sugar 2-3 tablespoons optional.
Syrup for syrup in sponge cake
1/4 cup water
1 tablespoon of fructose sugar and a few
2 drops of rose water
Recipe
Sponge cake
With a mixer, beat orange juice along with fructose until it dissolves.
Add cocoa along with soda and flour and flavor with rose water and continue blowing at the high speed of the mixer for a few minutes until the mixture is homogenized.
Bake at 180 degrees for 15 - 20 minutes.
Cream of Macedonian Halva
Using a mixer, whisk the chalva along with a few tablespoons of iced water, add a sachet of colorless Gioti gelatin dissolved according to the packet instruction.
Cream shampoo. Mix 1 cup of whipped cream with 2 tablespoons of rose water for 6-7 minutes until it swells. Add 2-3 grams of fructose sugar. Leave it in the fridge.
We compose our sweet on a platter.
Pour in the base the sponge cake, and over the halva cream, and again sponge cake and cream alternately.
We decorate with whipped pieces of Macedonian halva and black truffle. chocolate.
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου