Παστίτσιο λαχανικών ένα ωραίο γεύμα, για να καλύψει τις ανάγκες ειδικά των παιδιών για νόστιμο φαγητό, για κάποιες μέρες ιδιαίτερες όπως οι μέρες της νηστείας!!!
👩🍳Παστίτσιο νηστίσιμο👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
Για την βάση
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
Για την σάλτσα
5 μανιτάρια πόρτο μπέλο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδου
200 γραμμάρια ντοματάκι κονκασέ
1κουταλιά φυτική μαργαρίνη
Αλάτι- Πιπέρι κατά βούληση
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
8 κουταλιές σούπας κορν φλαουερ καλά γεμάτες
1 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
1, 1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά φυτική μαργαρίνη
Εκτέλεση
1) Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάζω τα μισά στο βουτυρωμένο με μαργαρίνη ταψί μου.
Ετοιμάζω την σάλτσα..
Κόβω όλα τα λαχανικά μου χοντρές φέτες τα περνάω με το βούτυρο και μόλις πέσει ο όγκος τους, προσθέτω το κονκασέ το αλάτι και το πιπέρι, κι αφήνω 10 λεπτά να πιει όλα τα υγρά που θα αφήσει το ντοματάκι σε χαμηλή φωτιά.
Βάζω πάνω από τα μακαρόνια που εχω στο ταψί τα λαχανικά μου,και πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια που εχω βρασμένα.
Στο τέλος ετοιμάζω την κρέμα.
Σε ένα ποτήρι βάζω λίγο από το γάλα και θα διαλύσω το κορν φλάουερ. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά να βράζουν και προσθέτω το κορν φλάουερ που εχω διαλύσει κι ανακατεύω καλά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Την απλώνω πάνω από τα μακαρόνια και και ψήνω για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς..
Σημείωση Σε δίαιτα μονάδων θα μπει στην κρέμα σιμιγδάλι.
Δεν θα πάρει χρώμα μέσα λόγω του ότι λείπει το αυγό.
Καλή επιτυχία!
👩 Pasticcio fast 👩
👩Recipe Maria Karanikola
Materials
For the base
1 pack of macaroni thick
For the sauce
5 white belly mushrooms
2 large onions
1 red pepper
1 green pepper
1 orange pepper
2 cloves of garlic
200 grams of tomato sauce
1-piece vegetable margarine
Salt-Pepper at will
For cream
1 liter of almond or coconut milk
8 tablespoons of corn flakes well filled
1 spoon of sweet nutmeg
1, 1/2 spoon of sweet salt
1 tablespoon of vegetable margarine
Implementation
1) Boil spaghetti according to package instructions and put half in my margarine buttered baking dish.
I prepare the sauce ..
I cut all my vegetables with thick slices and I drop them with butter and as soon as their volume drops, add the salt and pepper, and leave for 10 minutes to drink all the liquor that will leave the tomato on a low heat.
I put over the macaroni that I have my vegetables in the pan, and the rest of the spaghetti I have boiled.
At the end I brew the cream.
In a glass I put some of the milk and dissolve the corn flake. In a saucepan I put the milk and the rest of the ingredients boiling and add the corn flour that I have dissolved and stir well with a wire until my cream coats.
Spread over macaroni and bake for 30 minutes at 200 degrees.
Note On a single diet you will be eating semolina cream.
It will not get color in because the egg is missing.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Παστίτσιο νηστίσιμο👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
Για την βάση
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
Για την σάλτσα
5 μανιτάρια πόρτο μπέλο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδου
200 γραμμάρια ντοματάκι κονκασέ
1κουταλιά φυτική μαργαρίνη
Αλάτι- Πιπέρι κατά βούληση
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
8 κουταλιές σούπας κορν φλαουερ καλά γεμάτες
1 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
1, 1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά φυτική μαργαρίνη
Εκτέλεση
1) Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάζω τα μισά στο βουτυρωμένο με μαργαρίνη ταψί μου.
Ετοιμάζω την σάλτσα..
Κόβω όλα τα λαχανικά μου χοντρές φέτες τα περνάω με το βούτυρο και μόλις πέσει ο όγκος τους, προσθέτω το κονκασέ το αλάτι και το πιπέρι, κι αφήνω 10 λεπτά να πιει όλα τα υγρά που θα αφήσει το ντοματάκι σε χαμηλή φωτιά.
Βάζω πάνω από τα μακαρόνια που εχω στο ταψί τα λαχανικά μου,και πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια που εχω βρασμένα.
Στο τέλος ετοιμάζω την κρέμα.
Σε ένα ποτήρι βάζω λίγο από το γάλα και θα διαλύσω το κορν φλάουερ. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά να βράζουν και προσθέτω το κορν φλάουερ που εχω διαλύσει κι ανακατεύω καλά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Την απλώνω πάνω από τα μακαρόνια και και ψήνω για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς..
Σημείωση Σε δίαιτα μονάδων θα μπει στην κρέμα σιμιγδάλι.
Δεν θα πάρει χρώμα μέσα λόγω του ότι λείπει το αυγό.
Καλή επιτυχία!
👩 Pasticcio fast 👩
👩Recipe Maria Karanikola
Materials
For the base
1 pack of macaroni thick
For the sauce
5 white belly mushrooms
2 large onions
1 red pepper
1 green pepper
1 orange pepper
2 cloves of garlic
200 grams of tomato sauce
1-piece vegetable margarine
Salt-Pepper at will
For cream
1 liter of almond or coconut milk
8 tablespoons of corn flakes well filled
1 spoon of sweet nutmeg
1, 1/2 spoon of sweet salt
1 tablespoon of vegetable margarine
Implementation
1) Boil spaghetti according to package instructions and put half in my margarine buttered baking dish.
I prepare the sauce ..
I cut all my vegetables with thick slices and I drop them with butter and as soon as their volume drops, add the salt and pepper, and leave for 10 minutes to drink all the liquor that will leave the tomato on a low heat.
I put over the macaroni that I have my vegetables in the pan, and the rest of the spaghetti I have boiled.
At the end I brew the cream.
In a glass I put some of the milk and dissolve the corn flake. In a saucepan I put the milk and the rest of the ingredients boiling and add the corn flour that I have dissolved and stir well with a wire until my cream coats.
Spread over macaroni and bake for 30 minutes at 200 degrees.
Note On a single diet you will be eating semolina cream.
It will not get color in because the egg is missing.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου