Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Φωλιές σε κανταΐφι με κρέμα αμυγδάλου - kataifi with almond cream


Ένα υπέροχο γλυκό που σε κάνει να θες κι άλλο ...κι άλλο... κι άλλο...










👩‍🍳Φωλιές με κρέμα αμυγδάλου👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά για τις φωλιές

Για  6-7 κομμάτια περίπου

350 γραμμάρια κανταΐφι φύλλο
2 κουταλιές γλυκού κακάο σκόνη
3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο αγελαδινό

Εκτέλεση

Λιώνω το βούτυρο και μέσα προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο κι ανακατεύω καλά να διαλυθεί, και βρεχω με αυτό το κανταΐφι  πολύ καλά.

Χωρίζω το φύλλο-κανταΐφι σε 6-7 μέρη τα γυρνάω να πάρουν το σχήμα και τα τοποθετώ σε φορμάκια ατομικά βουτυρωμένα..
Τα ψήνω στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά

Για το σιρόπι

2 κούπες μικρές ελληνικου καφέ νερό
1/3 κούπα μικρή ελληνικού καφέ λικέρ πικραμύγδαλο
2κούπες μικρές ελληνικού καφέ ζάχαρη καστανή και λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.
Τα βράζω όλα μαζί  μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά,και σιροπιαζω τις φωλιές με.ζεστό σιρόπι σε κρύες φωλιές.

Υλικά
Για την κρέμα
1 ποτήρι νερού γάλα αμυγδάλου
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
1 σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 κάψουλες βανίλια
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάζω λίγο από το γάλα αμυγδάλου και διαλύω το κόρν φλάουερ
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι μαζί όλα υλικά και τα αφήνω να βράσουν.
Μόλις ζεσταθούν προσθέτω το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύω συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει..
Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπωλ σκεπάζω με μεβράνη να μη μου κάνει πέτσα και αφού κρυώσει καλά την.χτυπάω καλά με το σύρμα να αφρατέψει.
Βάζω σε κορνέ την κρέμα, γεμίζω τις φωλιές και σερβίρω με αμύγδαλα ψιλοκομμένα πάνω!
Καλή επιτυχία!







👩kataifi  with almond cream 👩
👩Recipe Maria Karanikola

Materials for nests

For about 6-7 pieces

350 grams of canadian leaf
2 tablespoons of sweet cocoa powder
3 tablespoons butter fresh cow butter

Implementation

I melt the butter and inside add the cocoa sifted and stir well to dissolve, and I find with this cantata very well.

I divide the leaf-cataifi in 6-7 parts and I turn them into shape and place them in individually buttered formulas.
I cook at 170 degrees for 35-40 minutes

For the syrup

2 cups of small Greek brown water
1/3 cup of Greek coffee liqueur liqueur
2 cup small Greek brown brown sugar and a few drops of lemon juice.
I boil it all together until it starts to thicken slightly, and syruzija the nests with syrup syrup in cold nests.

Materials
For cream
1 glass of almond milk water
2 tablespoons of cornflakes
1 sparkle of licorice liqueur
1 tablespoon of butter
2 vanilla capsules
3-4 tablespoons of crystal sugar

Implementation
In a cup I put a little of the almond milk and dissolve the royal flour
I put in a kettle along all the ingredients and leave them to boil.
Once warm, add the milk to the corn flake and stir continuously with a wire until it thickens.
I transfer the cream to a bowl and cover it with a cloth to not make a skin, and after it has cooled down well, it is good to whip the wire.
I put the cream on the crown, fill the nests and serve with almonds finely chopped up!
Good luck!





Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου