Λουκούμια τριαντάφυλλου η ποιο ωραία γεύση σε έναα από τα παραδοσιακά μας γλυκά!
Δοκιμάστε την ποιο εύκολη συνταγή!!!
👩🍳Λουκούμια τριαντάφυλλου 👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 24 λουκούμια μεγάλα ή 48 μικρά λουκουμάκια.
1 κούπα ζάχαρη
1/8 κούπας νερό ζεστό
1/4 κούπας νερό κρύο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη (φακελάκι)
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
5-6 σταγόνες ροδόνερο
1-2 σταγόνες χρώμμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
μια κούπα ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 12 ως 15 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα πυκνό σιρόπι,ανακατεύοντας συχνά με ξύλινο κουτάλι.
Ανακατεύουμε την ζελατίνη στο κρύο νερό την αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να φουσκώσει, και στην συνέχεια την ρίχνουμε στο σιρόπι μας ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αμέσως μετά την ζελατίνη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ροδόνερο, και τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής που θα μας δώσουν το χρώμα κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια αλείφουμε ένα τάπερ ή σκεύος ορθογώνιο 8 επί 15 περίπου cm
με ελαιόλαδο καλά ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο στην συντήρηση γύρω στις 8 ώρες να παγώσει καλά. Το τελευταίο 5λεπτο πριν το κόψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη.
Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα και επάνω της την άχνη, αναποδογυρίζουμε το λουκούμι μας και το κόβουμε προσεκτικά σε κύβους διαμέτρου της αρεσκείας μας είτε μεγάλα, είτε μικρά λουκουμάκια.
Σημείωση. Το υλικό μας πρέπει να είναι πολύ στεγνό για να μην μας αφήσει υγρασία στην άχνη.
Καλή επιτυχία!
👩Loukoumia roses👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 24 large or 48 small donuts.
1 cup of sugar
1/8 cup hot water
1/4 cup cold water
1 pinch of salt
1 tablespoon of gelatin powder (sachet)
1 tablespoon of lemon juice
5-6 drops of rose water
1-2 drops of red confectionery
a mug of powdered sugar for wrapping
Implementation
In a saucepan, add the warm water with sugar and salt and simmer for 12 to 15 minutes until a dense syrup is obtained, often stirring with a wooden spoon.
Stir the gelatin in the cold water and let it sprinkle for five minutes, then pour it into the syrup until it is completely dissolved.
Immediately after gelatine, add the lemon juice, the rose water, and the drops of pastry that will give us the color and mix very well.
Next, smear a rectangular saucepan or rectangle 8 for about 15 cm
with olive oil well pour into our mixture and put it in the refrigerator in the maintenance around 8 hours to freeze well. The last 5 minutes before we cut it we put it in the freezer.
We lay a sheet of paper on our workbench, and over it the harshness, invert our loukoumi and carefully cut into cubes of diameter of our choice, whether large or small boxes.
Note. Our material must be very dry to keep us from damp.
Good luck!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου