Μελιτζάνες παπουτσάκια ένα από τα νοστιμότερα φαγητά της Ελληνικής διατροφής το έχω φτιάξει λίγο αλλιώς ώστε να προσαρμόζεται στην διατροφή της δίαιτας, αλλά και της νηστείας αν χρησιμοποιήσει κανείς σόγια. Προσοχή στον τρόπο που θα το μαγειρέψουμε!!!
👩🍳Μελιτζάνες παπουτσάκια διαίτης👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ κιμάς μόσχου
αλάτι -πιπέρι- ρίγανη κατά προσέγγιση
1-2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κούπα ντοματοχυμό φρέσκο
1-2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Μαιντανός και1 πιπεριά φλωρίνηςγια γαρνίρισμα
1/2 κούπα νερό ανάμεικτη με ντοματοχυμό και αλάτι- πιπέρι ρίγανη λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε χαράζουμε σε σχήμα παπουτσιών ρίχνουμε αλάτι στις μελιτζάνες, και τις αφήνουμε να βγάλουν τα πικρά υγρά μισή ώρα περίπου.
Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά
Όταν ψηθούν παραμερίζουμε μέσα από τις μελιτζάνες το βρώσιμο μέρος ώστε να χωρέσειο κιμάς μας.
Κιμάς
Σε βαθύ τηγάνι τεφάλ σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τον κιμά ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι - ρίγανη 1/2 κούπα νερό και τον χυμό ντομάτας κι ανακατεόυμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Στην συνέχεια γεμίζουμε με τον κιμά τα παπουτσάκια που τα έχουμε τοποθετήσει σε γάστρα. Πάνω από τον κιμά προσθέτουμε φέτες ντομάτας,αυτό προστατεύει το φαγητό μας για να μην μας καεί ο κιμάς.
Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τα υγρά μας,το ανάμεικτο νερό με το λάδι και τον ντοματοχυμό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Εναλλακτικά αντί ντομάτα προσθέτουμε φέτες από 1 είδος τυριού που λιώνει.Αν επιλέξουμε αυτήν την εκδοχή το τυρί θα το βάλουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Δεύτερη εναλλακτική λύση είναι να βάλουμε κιμά από σόγια για ένα ποιο ελαφρύ γεύμα.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να στολίζουμε με κόκκινη πιπεριά και φύλλα μαιντανού!
Σημείωση. Όλες οι φωτογραφίες είναι από το στάδιο λίγο πριν μπει το φαγητό στην γάστρα για τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Aubergine shoes one of the tastiest foods of Greek diet I have done it a little differently to adapt to the diet of the diet, but also fasting if you use soy. Beware the way we cook it !!!
👩Eeggplants shoes with minced meat 👩
Recipe Helen Dimi
Materials
6 aubergine flakes
400 g of minced meat
salt-aprican-like approx
1-2 cloves of garlic
5-6 tablespoons of olive oil
1 onion dry
1 cup fresh tomato juice
1-2 large ripe tomatoes
Balsamic vinegar and florex pepper for garnish
1/2 cup of water mixed with tomato juice and salt-pepper oregano oil
Implementation
We wash the shape of shoes and add salt to the aubergines, and leave them to make the bitter liquor for about half an hour.
Spread them into baking sheets and bake them at 200 degrees for 25 minutes
When cooked, we leave the aubergines in the edible place to fit our mince.
Minced meat
In a deep frying pan, sauté the grated onion together with garlic and minced meat until it is well drunk. Add salt-pepper - oregano 1/2 cup of water and tomato juice and stir very well.
Allow to boil for 15 minutes on a low heat.
Then we fill with the mince the shoes that we have placed in a hull. Above the mince we add slices of tomato, this protects our food so that mince is not burned.
At this stage we add our fluids, the mixed water with the oil and the tomato juice.
Bake at 180 degrees for about 35 minutes.
Alternatively, instead of tomatoes, add slices of 1 kind of cheese that melts. If we choose this version, we will put the cheese in the last five minutes.
The second alternative is to put soy mince for a light meal.
In serve you can be decorated with red pepper and lemon leaves!
Note. All the photos are from the stage just before the food comes into the oven hood.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Μελιτζάνες παπουτσάκια διαίτης👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ κιμάς μόσχου
αλάτι -πιπέρι- ρίγανη κατά προσέγγιση
1-2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κούπα ντοματοχυμό φρέσκο
1-2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Μαιντανός και1 πιπεριά φλωρίνηςγια γαρνίρισμα
1/2 κούπα νερό ανάμεικτη με ντοματοχυμό και αλάτι- πιπέρι ρίγανη λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε χαράζουμε σε σχήμα παπουτσιών ρίχνουμε αλάτι στις μελιτζάνες, και τις αφήνουμε να βγάλουν τα πικρά υγρά μισή ώρα περίπου.
Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά
Όταν ψηθούν παραμερίζουμε μέσα από τις μελιτζάνες το βρώσιμο μέρος ώστε να χωρέσειο κιμάς μας.
Κιμάς
Σε βαθύ τηγάνι τεφάλ σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τον κιμά ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι - ρίγανη 1/2 κούπα νερό και τον χυμό ντομάτας κι ανακατεόυμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Στην συνέχεια γεμίζουμε με τον κιμά τα παπουτσάκια που τα έχουμε τοποθετήσει σε γάστρα. Πάνω από τον κιμά προσθέτουμε φέτες ντομάτας,αυτό προστατεύει το φαγητό μας για να μην μας καεί ο κιμάς.
Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τα υγρά μας,το ανάμεικτο νερό με το λάδι και τον ντοματοχυμό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Εναλλακτικά αντί ντομάτα προσθέτουμε φέτες από 1 είδος τυριού που λιώνει.Αν επιλέξουμε αυτήν την εκδοχή το τυρί θα το βάλουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Δεύτερη εναλλακτική λύση είναι να βάλουμε κιμά από σόγια για ένα ποιο ελαφρύ γεύμα.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να στολίζουμε με κόκκινη πιπεριά και φύλλα μαιντανού!
Σημείωση. Όλες οι φωτογραφίες είναι από το στάδιο λίγο πριν μπει το φαγητό στην γάστρα για τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!
👩Eeggplants shoes with minced meat 👩
Recipe Helen Dimi
Materials
6 aubergine flakes
400 g of minced meat
salt-aprican-like approx
1-2 cloves of garlic
5-6 tablespoons of olive oil
1 onion dry
1 cup fresh tomato juice
1-2 large ripe tomatoes
Balsamic vinegar and florex pepper for garnish
1/2 cup of water mixed with tomato juice and salt-pepper oregano oil
Implementation
We wash the shape of shoes and add salt to the aubergines, and leave them to make the bitter liquor for about half an hour.
Spread them into baking sheets and bake them at 200 degrees for 25 minutes
When cooked, we leave the aubergines in the edible place to fit our mince.
Minced meat
In a deep frying pan, sauté the grated onion together with garlic and minced meat until it is well drunk. Add salt-pepper - oregano 1/2 cup of water and tomato juice and stir very well.
Allow to boil for 15 minutes on a low heat.
Then we fill with the mince the shoes that we have placed in a hull. Above the mince we add slices of tomato, this protects our food so that mince is not burned.
At this stage we add our fluids, the mixed water with the oil and the tomato juice.
Bake at 180 degrees for about 35 minutes.
Alternatively, instead of tomatoes, add slices of 1 kind of cheese that melts. If we choose this version, we will put the cheese in the last five minutes.
The second alternative is to put soy mince for a light meal.
In serve you can be decorated with red pepper and lemon leaves!
Note. All the photos are from the stage just before the food comes into the oven hood.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου