Κερκυραικό Σοφρίτο το παραδοσιακό φαγητό από το όμορφο νησί που έχει κλέψει τις καρδιές όλων!!!
👩🍳 Κερκυραικό Σοφρίτο👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ποτήρι λευκό Balsamico
150 γραμμάρια αλεύρι
2 ποτήρια ζωμός βοδινού
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Αφήνω το κρέας 1 ώρα στο νερό να γίνει αφαίμαξη.
Με χαρτί κουζίνας σκουπίζω όλα τα κομμάτια τα περνάω με αλάτι και έπειτα από αλεύρι, και τα τηγανίζω σε δυνατή φωτιά.
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία βάζω 3-4 κουταλιές λάδι και προσθέτω ψιλοκομμένα σκόρδα για να σοταριστούν για ένα λεπτό περίπου. Έπειτα προσθέτω το μπαλσάμικο όπου το αφήνω για ένα λεπτό να εξατμιστεί και βάζω τις φέτες του κρέατος μέσα στη κατσαρόλα.
Αμέσως μετά προσθέτω τον ζωμό βοδινού κι αφήνω το σοφρίτο να σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου,ελέγχοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Στην συνέχεια προσθέτω αλάτι - πιπέρι,και τον μαϊντανό.
Το αφήνω να σιγοβράσει για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι ζωμός να είναι σχετικά παχύς και το κρέας να είναι μαλακό και να.κόβεται με το πιρούνι.
Σερβίρω ζεστό το φαγητό μου!!!
Καλή επιτυχία!
Corfu Sofritos traditional food from the beautiful island that has stolen the hearts of all !!!
👩🍳 Corfu Sofrito
Recipe Maria Karanikola
1kg beef veal cut into thin slices
1/2 glass of white Balsamico
150 grams of flour
2 glasses of beef broth
100 grams of olive oil
6 cloves of garlic chopped
1 piece of chopped parsley
salt, pepper approximate
Implementation
I let the meat 1 hour in the water to get as much blood as possible.
With kitchen paper, I wipe all the pieces through salt and flour, and fry them on a high heat.
In a low heat pot I put 3-4 tablespoons of oil and add chopped garlic to sauté for a minute. Then add the balsamic vinegar to let it evaporate for one minute and put the slices of meat in the pot.
Immediately afterwards add the beef broth and let the sofritos simmer at very low heat for about half an hour, checking if there is a little water still needed. Then add salt - pepper, and parsley.
Let it simmer for another 7-8 minutes, until the broth is relatively thick and the meat is soft and it is cut with the fork.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου