Κυπριακό χαλούμι το παραδοσιακό τυρί από το όμορφο νησί που έχει κλέψει τις καρδιές όλων,σε μια εύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!!!
👩🍳 Πως φτιάχνω Κυπριακό χαλούμι👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
4 λίτρα γάλα παστεριωμένο εμπορίου
1/2 κουτάλι μικρό πυτιά ( Τυρομαγιά)
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα να βράσει και το ανακατεύω συχνά για να μην μου κολλήσει. Έπειτα βάζω το θερμόμετρο και μόλις ανέβει στους 33 βαθμούς ρίχνω την πυτιά και περιμένω να κόψει το γάλα.
Μόλις κόψει το γάλα το βάζω σε σουρωτήρι με μια γάζα, και το στραγγίζω φροντίζοντας να κρατήσω το νερό που θα αφήσει
Αυτό το νερό το βάζω πάλι στη κατσαρόλα να σιγοβράζει.
Στην συνέχεια σε καλούπι με τρύπες βάζω το μείγμα του τυριού που το έχω κάνει τετράγωνα κομμάτια περίπου 200 γραμμάρια το καθένα, τα αλατίζω ενδιάμεσα, βάζω ένα βάρος πάνω του και το αφήνω λίγο να κρυώσει και να σφίξει.
Αφού κρυώσει βάζω πάλι στο νερό που έχω να σιγοβράζει τα κομμάτια τυριού,και περιμένω να αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Όταν βγουν τα βγάζω από την κατσαρόλα τα πασπαλιζω με δυόσμο αποξηραμένο,και τα φυλάω σε ένα τάπερ στο ψυγείο.
Εγώ τα έχω έως μια εβδομάδα για την ποσότητα που κάνω!
Καλή επιτυχία!
Cypriot Halloumi the traditional cheese from the beautiful island that has stolen the hearts of all, in an easy recipe that will excite you !!!
👩🍳 How do I make a Cypriot Halloumi
Recipe Maria Karanikola
Materials
4 liters of commercial milk pasteurized
1/2 spoon of small rennet (Cheese)
Salt at will
Implementation
I put the milk to boil and mix it often to keep it from sticking. Then I put the thermometer and just step up to 33 degrees I drop the rennet and wait to quench the milk.
Once I cut the milk, I put it in a strainer with a gauze, and I drain it by taking care to keep the water it leaves
This water I put again in the pot to simmer.
Then in a holed mold I put the mixture of cheese that I have made blocks of about 200 grams each, I salt them in between, put a weight on it and leave it a little to cool and tighten.
After they cool down, I put them back in the water that I have to simmer the pieces of cheese, and I expect them to start climbing. When they get out of the pot, sprinkle them with a dried mint, and keep them in a fillet in the fridge. I have them up to a week for the amount I'm doing!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳 Πως φτιάχνω Κυπριακό χαλούμι👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
4 λίτρα γάλα παστεριωμένο εμπορίου
1/2 κουτάλι μικρό πυτιά ( Τυρομαγιά)
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα να βράσει και το ανακατεύω συχνά για να μην μου κολλήσει. Έπειτα βάζω το θερμόμετρο και μόλις ανέβει στους 33 βαθμούς ρίχνω την πυτιά και περιμένω να κόψει το γάλα.
Μόλις κόψει το γάλα το βάζω σε σουρωτήρι με μια γάζα, και το στραγγίζω φροντίζοντας να κρατήσω το νερό που θα αφήσει
Αυτό το νερό το βάζω πάλι στη κατσαρόλα να σιγοβράζει.
Στην συνέχεια σε καλούπι με τρύπες βάζω το μείγμα του τυριού που το έχω κάνει τετράγωνα κομμάτια περίπου 200 γραμμάρια το καθένα, τα αλατίζω ενδιάμεσα, βάζω ένα βάρος πάνω του και το αφήνω λίγο να κρυώσει και να σφίξει.
Αφού κρυώσει βάζω πάλι στο νερό που έχω να σιγοβράζει τα κομμάτια τυριού,και περιμένω να αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Όταν βγουν τα βγάζω από την κατσαρόλα τα πασπαλιζω με δυόσμο αποξηραμένο,και τα φυλάω σε ένα τάπερ στο ψυγείο.
Εγώ τα έχω έως μια εβδομάδα για την ποσότητα που κάνω!
Καλή επιτυχία!
Cypriot Halloumi the traditional cheese from the beautiful island that has stolen the hearts of all, in an easy recipe that will excite you !!!
👩🍳 How do I make a Cypriot Halloumi
Recipe Maria Karanikola
Materials
4 liters of commercial milk pasteurized
1/2 spoon of small rennet (Cheese)
Salt at will
Implementation
I put the milk to boil and mix it often to keep it from sticking. Then I put the thermometer and just step up to 33 degrees I drop the rennet and wait to quench the milk.
Once I cut the milk, I put it in a strainer with a gauze, and I drain it by taking care to keep the water it leaves
This water I put again in the pot to simmer.
Then in a holed mold I put the mixture of cheese that I have made blocks of about 200 grams each, I salt them in between, put a weight on it and leave it a little to cool and tighten.
After they cool down, I put them back in the water that I have to simmer the pieces of cheese, and I expect them to start climbing. When they get out of the pot, sprinkle them with a dried mint, and keep them in a fillet in the fridge. I have them up to a week for the amount I'm doing!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου