Τούρτα με φρέσκιες φράουλες ένας σούπερ καλοκαιρινός συνδυασμός αξεπέραστος, σε μια τούρτα όνειρο!!!
Απλά δοκιμάστε την!!!
👩🍳Τούρτα με φρέσκιες φράουλες 👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά για το παντεσπάνι
3 μεγάλα αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
2 κουταλιές σούπας κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και σε άλλο μπωλ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Όταν τα έχω χτυπήσει καλά τα βάζω μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατεύω απαλά.
Στο τέλος προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι με το κακάο και πάντα ανακατεύω με απαλές κινήσεις.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου σε ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών.
Για την κρέμα βανίλιας
500 γραμμάρια γάλα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κάψουλες βανίλιας
200 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κονιάκ
7 κουταλιές σούπας νισεστέ
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι βάζω λίγο κρύο γάλα και βάζω να διαλυθεί το νισεστέ
Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτω και το γάλα με το νισεστέ κι ανακατεύω καλά με ένα σύρμα.
Σιρόπι για παντεσπάνι
Αναμιγνύουμε 1/2 ποτήρι γάλα κρύο
με 50 γραμμάρια κονιάκ.
Κόβω το παντεσπάνι σε δύο μέρη αφού κρυώσει καλά βάζω το ένα κομμάτι κάτω βρέχω με το γάλα και το κονιάκ που εχω ετοιμάσει στη μέση βάζω την κρέμα
( κρατάω 3-4 κουταλιές για πάνω από το άλλο κομμάτι παντεσπάνι )
Αφού βάλω τη κρέμα σκεπάζω με τον αλλο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνω με το γάλα και αφού το έχω βρέξει καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα
Αφήνω μια ώρα στο ψυγείο να σταθεί και ετοιμάζω τη σαντιγί
Χτυπάω 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη Όταν πήξει και στέκεται καλύπτω την τούρτα όλη πάνω από την κρέμα που εχω βάλει πριν
Για την διακόσμηση χρησιμοποιώ φρέσκιες φράουλες!
Καλή επιτυχία!
👩 Cake with fresh strawberries 👩
👩Recipe Maria Karanikola
Materials for sponge cake
3 big eggs
1 glass of sugar
1 glass of flour farina
2 tablespoons of cocoa
Implementation
I beat the egg whites to become meringue and in another bowl the yolks with sugar.
When I hit them well I put them together in a bowl and mix them gently.
Finally, add some flourwith cocoa, and always mix with gentle moves.
I cook at 180 degrees for about 25-30 minutes in a 20cm diameter baking dish.
For vanilla cream
500 grams of milk
500 grams of cream
3 vanilla capsules
200 grams of sugar
50 grams of cognac
7 tablespoons high
Implementation
In a glass I put a little cold milk and I put the lot to dissolve
In a pot on top of the fire I put all the other ingredients together and as soon as I start to warm up I add the milk to the finest and stir well with a wire.
Syrup for sponge cake
Mix 1/2 glass of cold milk
with 50 grams of cognac.
I cut the sponge in two places after it cools well I put one piece down I swirl with the milk and the cognac I have prepared in the middle I put the cream
(I take 3-4 tablespoons for the other piece of sponge cake)
After I put the cream I cover with the other piece of sponge I repeat with the milk and after I have covered it cover with the rest of the cream
I leave an hour in the refrigerator to stand and prepare the whipped cream
I beat 400 grams of cream with 2 tablespoons of powdered sugar When it is thick and standing I cover the cake all over the cream I have put before
For decoration I use fresh strawberries!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου