Μια πολύ εύκολη τούρτα ταψιού για 20 άτομα φτιαγμένη με λίγα υλικά και χωρίς κόπο,που θα σας καταπλήξει!!! Από γεύση...άλλο πράγμα η Καραμέλα!!!
👩🍳Τούρτα Ταψιού Καραμέλα 👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ή 1.1/2 κουταλιά στέβια
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
200 gr αλεύρι φαρίνα
Κρέμα καραμέλας υλικά
1 κρέμα Γιώτης στιγμής βανίλια ή σοκολάτα
1 ζαχαρούχο γάλα καραμέλας
Κρέμα σαντιγί
2 κουτιά σαντιγί Morfat Creamy 250 gr ή μια φυτική σαντιγί 500 gr
3-4 σταγόνες ροδόνερο
1-2 κουταλιές στέβια προαιρετικά (Εγώ δεν βάζω)
Σιρόπι για το σιρόπιασμα στο παντεσπάνι.
Από την έναρξη του βρασμού το βράζουμε για 4-5 λεπτά.
3/4 της κούπας νερό
3 κουταλιές φρουκτόζη
1 βανίλια
Συνταγή
Παντεσπάνι
Με την μέθοδο bain marie χτυπάμε 6 αυγά μαζί με 6 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ώσπου να φουσκώσουν, και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας κακάο μαζί με 1 μπέικιν και 200 gr αλεύρι φαρίνα συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για ορισμένα λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα διαμέτρου 24 επί 30 εκατοστά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Το παντεσπάνι εφόσον κρυώσει το κόβουμε σε 3 οριζόντια κομμάτια και όταν κάνουμε την σύνδεση του γλυκού, τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που έβρασε για 5 λεπτά και που αποτελείται από 3/4 της κούπας νερό με 3 κουταλιές φρουκτόζη και 1 βανίλια.
Κρέμα Καραμέλας
Την γέμιση καραμέλας χτυπάμε μια κρέμα Γιώτης στιγμής βανίλια ή σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου, μαζί με 1 ζαχαρούχο γάλα καραμέλας.
Κρέμα Σαντιγί
Εν τω μεταξύ χτυπάμε 2 κουτιά σαντιγί Morfat Creamy 250 gr αρωματισμένα με 3-4 κουταλιές ροδόνερο,για 6-7 λεπτά μέχρι να διογκωθεί.Προαιρετικά προσθέτουμε ζάχαρη φρουκτόζης,εγώ δεν έβαλα. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Συνθέτουμε το γλυκό μας στο ταψί
Στρώνουμε στην βάση το παντεσπάνι (σιροπιάζουμε) από πάνω την κρέμα καραμέλας, παντεσπάνι και σαντιγί εναλλάξ.Στολίζουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καραμέλα που την σπάζουμε σε πολυκόφτη.
Σημείωση/ Τα υλικά είναι για μία τούρτα ταψιού 20 τεμαχίων.Μπορεί να στηθεί και σε έτοιμο παντεσπάνι για περισσότερη ευκολία.
Είναι απαγορευτική για δίαιτα διότι περιέχει ζαχαρούχο γάλα,μπορούμε όμως να την έχουμε για κέρασμα!!!
Καλή επιτυχία!
👩🍳 Cake Caramel with whipped cream 👩🍳
Recipe Helen Dimi
Materials for sponge cake
6 eggs
6 tablespoons of fructose sugar or 1.1 / 2 tablespoons stevia
4 tablespoons of cocoa
1 baking powder
200 gr Farina flour
Caramel cream ingredients
1 yummy cream of vanilla or chocolate
1 sugary candy milk (Caramel )
Cream whipped cream
2 boxes of Morfat Creamy 250 gr whipped cream or 500 gr
3-4 drops of rose water
1-2 tablespoons stevia optional (I do not put)
Syrup for syrup in sponge cake.
Boil for 4-5 minutes from the start of the boil.
3/4 of the cup of water
3 tablespoons of fructose
1 vanilla
Recipe
Sponge cake
Using the bain marie method, we knock 6 eggs together with 6 tablespoons of fructose sugar until they swell, and we remove it from the fire.
Add 4 tablespoons of cocoa along with 1 baking powder and 200 grams of raw meal and continue blowing at the high speed of the mixer for a few minutes until the mixture is homogenized. Put it in a baking sheet paneled with 24 centimeters in diameter.
Bake at 180 degrees for 15 - 20 minutes.
Apply the sponge cake to 3 horizontal pieces and, when making the jam, syrup with syrup that boils for 5 minutes and consists of 3/4 cups of water with 3 tablespoons of fructose and 1 vanilla.
Caramel cream
The caramel filling is hitting a yoghurt cream instantly with vanilla or chocolate according to packet instructions, along with 1 sugary candy milk.
Cream Sandy
Meanwhile, beat 2 Morfat Creamy 250 gr whipped cream boxes flavored with 3-4 tablespoons of rose water for 6-7 minutes until it swells. Additionally add fructose sugar, I did not put. Leave it in the fridge.
We compose our sweet in the pan
Stir in the base of the sponge cake (syrup) over the caramel cream, sponge cake and whipped cream alternately. Spread with whipped cream and sprinkle with grated caramel that we break it into a multi-cutter.
Note / The materials are for a 20-piece pancake cake.
It is prohibitive for a diet because it contains sweetened milk, but we can have it for treat !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Τούρτα Ταψιού Καραμέλα 👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ή 1.1/2 κουταλιά στέβια
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
200 gr αλεύρι φαρίνα
Κρέμα καραμέλας υλικά
1 κρέμα Γιώτης στιγμής βανίλια ή σοκολάτα
1 ζαχαρούχο γάλα καραμέλας
Κρέμα σαντιγί
2 κουτιά σαντιγί Morfat Creamy 250 gr ή μια φυτική σαντιγί 500 gr
3-4 σταγόνες ροδόνερο
1-2 κουταλιές στέβια προαιρετικά (Εγώ δεν βάζω)
Σιρόπι για το σιρόπιασμα στο παντεσπάνι.
Από την έναρξη του βρασμού το βράζουμε για 4-5 λεπτά.
3/4 της κούπας νερό
3 κουταλιές φρουκτόζη
1 βανίλια
Συνταγή
Παντεσπάνι
Με την μέθοδο bain marie χτυπάμε 6 αυγά μαζί με 6 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ώσπου να φουσκώσουν, και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας κακάο μαζί με 1 μπέικιν και 200 gr αλεύρι φαρίνα συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για ορισμένα λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα διαμέτρου 24 επί 30 εκατοστά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Το παντεσπάνι εφόσον κρυώσει το κόβουμε σε 3 οριζόντια κομμάτια και όταν κάνουμε την σύνδεση του γλυκού, τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που έβρασε για 5 λεπτά και που αποτελείται από 3/4 της κούπας νερό με 3 κουταλιές φρουκτόζη και 1 βανίλια.
Κρέμα Καραμέλας
Την γέμιση καραμέλας χτυπάμε μια κρέμα Γιώτης στιγμής βανίλια ή σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου, μαζί με 1 ζαχαρούχο γάλα καραμέλας.
Κρέμα Σαντιγί
Εν τω μεταξύ χτυπάμε 2 κουτιά σαντιγί Morfat Creamy 250 gr αρωματισμένα με 3-4 κουταλιές ροδόνερο,για 6-7 λεπτά μέχρι να διογκωθεί.Προαιρετικά προσθέτουμε ζάχαρη φρουκτόζης,εγώ δεν έβαλα. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Συνθέτουμε το γλυκό μας στο ταψί
Στρώνουμε στην βάση το παντεσπάνι (σιροπιάζουμε) από πάνω την κρέμα καραμέλας, παντεσπάνι και σαντιγί εναλλάξ.Στολίζουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καραμέλα που την σπάζουμε σε πολυκόφτη.
Σημείωση/ Τα υλικά είναι για μία τούρτα ταψιού 20 τεμαχίων.Μπορεί να στηθεί και σε έτοιμο παντεσπάνι για περισσότερη ευκολία.
Είναι απαγορευτική για δίαιτα διότι περιέχει ζαχαρούχο γάλα,μπορούμε όμως να την έχουμε για κέρασμα!!!
Καλή επιτυχία!
👩🍳 Cake Caramel with whipped cream 👩🍳
Recipe Helen Dimi
Materials for sponge cake
6 eggs
6 tablespoons of fructose sugar or 1.1 / 2 tablespoons stevia
4 tablespoons of cocoa
1 baking powder
200 gr Farina flour
Caramel cream ingredients
1 yummy cream of vanilla or chocolate
1 sugary candy milk (Caramel )
Cream whipped cream
2 boxes of Morfat Creamy 250 gr whipped cream or 500 gr
3-4 drops of rose water
1-2 tablespoons stevia optional (I do not put)
Syrup for syrup in sponge cake.
Boil for 4-5 minutes from the start of the boil.
3/4 of the cup of water
3 tablespoons of fructose
1 vanilla
Recipe
Sponge cake
Using the bain marie method, we knock 6 eggs together with 6 tablespoons of fructose sugar until they swell, and we remove it from the fire.
Add 4 tablespoons of cocoa along with 1 baking powder and 200 grams of raw meal and continue blowing at the high speed of the mixer for a few minutes until the mixture is homogenized. Put it in a baking sheet paneled with 24 centimeters in diameter.
Bake at 180 degrees for 15 - 20 minutes.
Apply the sponge cake to 3 horizontal pieces and, when making the jam, syrup with syrup that boils for 5 minutes and consists of 3/4 cups of water with 3 tablespoons of fructose and 1 vanilla.
Caramel cream
The caramel filling is hitting a yoghurt cream instantly with vanilla or chocolate according to packet instructions, along with 1 sugary candy milk.
Cream Sandy
Meanwhile, beat 2 Morfat Creamy 250 gr whipped cream boxes flavored with 3-4 tablespoons of rose water for 6-7 minutes until it swells. Additionally add fructose sugar, I did not put. Leave it in the fridge.
We compose our sweet in the pan
Stir in the base of the sponge cake (syrup) over the caramel cream, sponge cake and whipped cream alternately. Spread with whipped cream and sprinkle with grated caramel that we break it into a multi-cutter.
Note / The materials are for a 20-piece pancake cake.
It is prohibitive for a diet because it contains sweetened milk, but we can have it for treat !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου