Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Τούρτα Μπανάνα σοκολάτα - Cake Banana Chocolate

Τούρτα μπανάνα  σοκολάτα ένας συνδυασμός αξεπέραστος σε μια τούρτα που θα θυμάστε για καιρό!!!
















👩‍🍳Τούρτα Μπανάνα  σοκολάτα 👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά για το παντεσπάνι

3 αυγά μεγάλα
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1  κουταλιά σούπας κακάο
1 μεζούρα μικρή λικέρ μπανάνα

Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και σε άλλο μπωλ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ.
 Όταν τα έχω χτυπήσει καλά τα βάζω μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατεύω απαλά.
Στο τέλος προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα και πάντα ανακατεύω με απαλές κινήσεις.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου σε ταψί διαμέτρου 23 εκατοστών.

Για της κρέμες

1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια νισεστέ
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
80 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια λικέρ μπανάνα
2 μεγάλες κουταλιές κακάο

Εκτέλεση βάζω σε ένα μπωλ 1 ποτήρι γάλα το νισεστέ και τα ανακατεύω καλά να μην έχει ίχνος σκόνης νισεστέ που δεν έχει  διαλυθεί.
Όταν είναι έτοιμο χτυπάω μέσα και τα αυγά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω στη φωτιά το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και όλα τα υλικά εκτός το κακάο. Μόλις βράσει προσθέτω το πρώτο μίγμα που έχω στο μπωλ και ανακατεύω συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από την φωτιά μοιράζω σε δύο μέρη την κρέμα και στο ένα προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και το ενσωμάτωνω στην κρέμα.
Τα σκέπαζω με μια μεμβράνη και τα αφήνω να κρυώσουν καλά.

Χτυπάω μια κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί.
Όταν είναι έτοιμη και αφού έχουν κρυώσει οι κρέμες ανακατεύω στην κάθε μια κρέμα 5-6 μεγάλες κουταλιές από την κρέμα γάλακτος.
Κρατάω στο ψυγείο την σαντιγί που θα περισσέψει.

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
Άρωμα λικέρ
Και το βράζω για 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού.

4 μπανάνες σε φέτες για τη μέση στη κάθε κρέμα
Για το γαρνίρισμα τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.

Συναρμολόγηση

Κόβω το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια αφού κρυώσει καλά

Βάζω ένα κάτω
Σιροπιαζω καλά και βάζω την άσπρη  κρέμα πρώτα και στρώνω φέτες μπανάνας
Επάνω το δεύτερο κομμάτι το παντεσπάνι, σιροπιάζω καλά και βάζω την κρέμα σοκολάτας.Επαναλαμβάνω με τις φέτες μπανάνας, και στο τέλος το άλλο κομμάτι παντεσπάνι αλλά το θρυμματίζω ελαφρά και το ραντιζω με λίγο σιρόπι.
Τέλος καλύπτω με κρέμα σαντιγί άσπρο και καλύπτω το πάνω μέρος με τριμμένη την σοκολάτα γάλακτος.
Στο σερβίρισμα βάζω λίγο από τις δύο κρέμες και δίνω σχήμα στην βάση του πιάτου,πάνω το κομάτι τούρτας και αρκετή τριμμένη σοκολάτα γάλακτος!

Σημείωση αν δεν έχετε λικέρ μπανάνα μπορείτε να βάλετε έλαιο με άρωμα μπανάνας και αν δεν υπάρχει ούτε αυτό βάλτε απλό λικέρ η μπράντυ.
Καλή επιτυχία!





👩Cake Banana Chocolate 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials for sponge cake

3 large eggs
1 glass of brown sugar
1 glass of soft flour
1 tablespoon of baking powder
1 tablespoon of cocoa
1 scoop of small banana liqueur

Implementation
I beat the egg whites to become meringue and in another bowl the yolks with sugar and liqueur.
When I hit them well I put them together in a bowl and mix them gently.
Finally, add some flour with the baking squeezed and always mix with gentle moves.
I cook at 180 degrees for about 20 - 25 minutes in a pan of 23 cm in diameter.

For creams

1 litre of milk
200 grams high
200 grams of sugar
2 eggs
80 grams of butter
50 grams of banana liqueur
2 large cocoa teaspoons

Run I put in a bowl 1 glass of milk and mix it well and do not have a trace of dust that is not dissolved.
When it's ready I knock in and the eggs.
In a pot I put in the heat the rest of the milk with sugar and all the ingredients except cocoa. Once boiled I add the first mixture I have to the bowl and constantly stir with a wire until it cools.
Remove from heat I divide the cream in two places and add the cocoa sliced ​​and add it to the cream.
I cover them with a membrane and let them cool down well.

I beat a 500 gram cream with 2 tablespoons of powdered sugar to make whipped cream.
When it is ready and after the creams have cooled, mix 5-6 large spoonfuls of cream in each cream.
I keep the whipped cream in the fridge.

For the syrup

2 glasses of water
2 cups of brown sugar
A liqueur flavor
And I boil it for 5 minutes from the start of the boiling.

4 banana slices for the waist in each cream
For grinding grated chocolate milk.

Fitting

Cut the sponge in 3 pieces after it has cooled down well

I put one down
Serve well and put the white cream first and squeeze slices of banana
On top of the second piece, sprinkle well and I put the chocolate cream. I eat with banana slices, and in the end the other piece of sponge cake, but I crumble it lightly and sprinkle it with a little syrup.
Finally I cover with whipped cream white and cover the top with milk chocolate crushed.
In the serving I put some of the two creams and I lay shape on the base of the dish, over the cake piece and enough grated milk chocolate!

Note if you do not have a banana liqueur you can put banana-flavored oil and if it does not exist, do not just make a liqueur brandy.
Good luck!





Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου