Είναι ωραίο να εντυπωσιάζουμε στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, όλοι μαζί μαζεμένη η οικογένεια...με φίλους ή ακόμα και στα καθημερινά τραπέζια μας!!!
Ας μεταμορφώσουμε ένα απλό καθημερινό φαγητό σε ... αριστούργημα..
😀😀😀😀😀
Ρολό μοσχαρίσιο με φασολάκια
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες
300 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
1 πιπεριά κίτρινη
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από μπούτι
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Παίρνω ένα κομμάτι κρέας μοσχαρίσιο μπούτι και το κόβω σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού και φάρδος 10 Χ 10 εκατοστά περίπου.
Το στεγνώνω καλά το περνάω με αλάτι πιπέρι και σε κάθε κομμάτι βάζω 4-5 φασολάκια και ένα κομμάτι πιπεριάς που εχω κόψει πριν σε λωρίδες.
Τα δένω με τον σπάγκο μαγειρικής,και τα αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω την σάλτσα μου!
Κόβω το κρεμμύδι σε κύβους και το σοτάρω ελαφρά με το ελαιόλαδο..
Βάζω τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια να πάρουν μια βράση μαζί με το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτω μέσα και τα κομμάτια κρέατος με τα φασολάκια.
Τα αφήνω 2-3 λεπτά και προσθέτω το ζωμό λαχανικών που μέσα έχω βάλει να διαλυθεί η πάστα ντομάτας φροντίζω να είναι καλά χωμένα στο ζωμό και αν χρειαστεί συμπληρώνω και λίγο νερό.
Προσθέτω αλάτι πιπέρι και σκεπάζω τη κατσαρόλα μου.
Αφήνω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40 - 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχω κατά διαστήματα και ανακατεύω ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν δέσει το ζουμί είναι έτοιμο...
Σημείωση. Δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνος για το κρέας γιατί είναι λεπτά κομμένο και μαγειρεύεται εύκολα..
Για καλύτερα αποτελέσματα στα φαγητά σας προτιμήστε κατσαρόλες με βαρύ πάτο πάντα..
Και η φωτιά σε κρέας και όσπρια πάντα χαμηλά, βοηθάει να μαγειρευτεί το φαγητό να μαλακώσει χωρίς να λιώσει!
Καλή επιτυχία
It's nice to impress at Sunday's family tables, all together the family ... with friends or even on our everyday tables !!!
Let's transform a simple everyday food into ... masterpiece ..
😀😀😀😀😀
Flower beef with green beans
Recipe Maria Karanikola
Materials
2 large onions
50 grams of olive oil
4 medium potatoes
300 grams of fresh green beans
1 yellow pepper
1 kilogram of beef meat
Salt Pepper
2 tablespoons of tomato paste
2 liters of vegetable broth
Implementation
I take a piece of beef meat and cut it into pieces of one centimeter thickness and a width of 10 x 10 cm.
I dry it thoroughly with salt pepper and in each piece I put 4-5 beans and a piece of pepper I cut before in strips.
Tighten them with the cooking string, and leave them aside and prepare my sauce!
Cut onion in cubes and sauté lightly with olive oil ..
I put the potatoes in large pieces to make a boil with the onion and then add in and the pieces of meat with the green beans.
I leave them for 2-3 minutes and add the vegetable broth I have put in to dissolve the tomato paste, I make sure they are well dug into the broth and if necessary I add some water.
Add salt pepper and cover my saucepan.
I leave on very low heat for about 40 - 45 minutes.
I periodically check and mix lightly with a wooden ladle.
When he ties the cue is ready ...
Note. It does not take longer for meat because it is finely chopped and easy to cook.
For best results in your dishes, always prefer pots with heavy bottom.
And the fire in meat and pulses always low, helps to cook the food softened without melting!
Good luck
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook! ΟΜΑΔΑ https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/ https://www.facebook.com/kos.s.5661 https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/ You will also find us at the following links! Η μετάφραση έγινε από την Google translation ©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου. https://greekdietfoods.blogspot.com/ (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Ας μεταμορφώσουμε ένα απλό καθημερινό φαγητό σε ... αριστούργημα..
😀😀😀😀😀
Ρολό μοσχαρίσιο με φασολάκια
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες
300 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
1 πιπεριά κίτρινη
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από μπούτι
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Παίρνω ένα κομμάτι κρέας μοσχαρίσιο μπούτι και το κόβω σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού και φάρδος 10 Χ 10 εκατοστά περίπου.
Το στεγνώνω καλά το περνάω με αλάτι πιπέρι και σε κάθε κομμάτι βάζω 4-5 φασολάκια και ένα κομμάτι πιπεριάς που εχω κόψει πριν σε λωρίδες.
Τα δένω με τον σπάγκο μαγειρικής,και τα αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω την σάλτσα μου!
Κόβω το κρεμμύδι σε κύβους και το σοτάρω ελαφρά με το ελαιόλαδο..
Βάζω τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια να πάρουν μια βράση μαζί με το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτω μέσα και τα κομμάτια κρέατος με τα φασολάκια.
Τα αφήνω 2-3 λεπτά και προσθέτω το ζωμό λαχανικών που μέσα έχω βάλει να διαλυθεί η πάστα ντομάτας φροντίζω να είναι καλά χωμένα στο ζωμό και αν χρειαστεί συμπληρώνω και λίγο νερό.
Προσθέτω αλάτι πιπέρι και σκεπάζω τη κατσαρόλα μου.
Αφήνω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40 - 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχω κατά διαστήματα και ανακατεύω ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν δέσει το ζουμί είναι έτοιμο...
Σημείωση. Δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνος για το κρέας γιατί είναι λεπτά κομμένο και μαγειρεύεται εύκολα..
Για καλύτερα αποτελέσματα στα φαγητά σας προτιμήστε κατσαρόλες με βαρύ πάτο πάντα..
Και η φωτιά σε κρέας και όσπρια πάντα χαμηλά, βοηθάει να μαγειρευτεί το φαγητό να μαλακώσει χωρίς να λιώσει!
Καλή επιτυχία
It's nice to impress at Sunday's family tables, all together the family ... with friends or even on our everyday tables !!!
Let's transform a simple everyday food into ... masterpiece ..
😀😀😀😀😀
Flower beef with green beans
Recipe Maria Karanikola
Materials
2 large onions
50 grams of olive oil
4 medium potatoes
300 grams of fresh green beans
1 yellow pepper
1 kilogram of beef meat
Salt Pepper
2 tablespoons of tomato paste
2 liters of vegetable broth
Implementation
I take a piece of beef meat and cut it into pieces of one centimeter thickness and a width of 10 x 10 cm.
I dry it thoroughly with salt pepper and in each piece I put 4-5 beans and a piece of pepper I cut before in strips.
Tighten them with the cooking string, and leave them aside and prepare my sauce!
Cut onion in cubes and sauté lightly with olive oil ..
I put the potatoes in large pieces to make a boil with the onion and then add in and the pieces of meat with the green beans.
I leave them for 2-3 minutes and add the vegetable broth I have put in to dissolve the tomato paste, I make sure they are well dug into the broth and if necessary I add some water.
Add salt pepper and cover my saucepan.
I leave on very low heat for about 40 - 45 minutes.
I periodically check and mix lightly with a wooden ladle.
When he ties the cue is ready ...
Note. It does not take longer for meat because it is finely chopped and easy to cook.
For best results in your dishes, always prefer pots with heavy bottom.
And the fire in meat and pulses always low, helps to cook the food softened without melting!
Good luck
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook! ΟΜΑΔΑ https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/ https://www.facebook.com/kos.s.5661 https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/ You will also find us at the following links! Η μετάφραση έγινε από την Google translation ©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου. https://greekdietfoods.blogspot.com/ (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου