Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Χαλβάς με πορτοκάλι - Halvah with orange

💘Χαλβάς με πορτοκάλι💘 Μια ιδέα για να τον φτιάξουμε με αυτήν την ιδιαίτερη γεύση, και να τον απολαύσουμε σε πολύ γρήγορο χρόνο!!!
Υπέροχος απολαυστικός και πεντανόστιμος!!!







Χαλβάς με πορτοκάλι
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
3-4 κουταλιές κονιάκ
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1/3 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα..
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Βάζω το νερό με τη ζάχαρη να βράσει, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη προσθέτω το κονιάκ το χυμό πορτοκάλι και το μέλι και αφήνω να βράσει για 3 λεπτά..
Προσθέτω το ξύσμα και χαμηλώνω τη φωτιά για να κρατάω ζεστό το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και βαθιά βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρω το σιμιγδάλι χοντρό και ψιλό μέχρι να πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτω την κανέλα τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Μόλις πάρουν έναν δύο γύρους και αυτά ρίχνω με προσοχή το σιρόπι.
( μεγάλη προσοχή να μην καούμε )
Ανακατεύω καλά και πάντα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο χαλβάς!
Βάζω σε φόρμες μικρές ή  σε μεγάλη φόρμα του κέικ και πιέζω καλά.
Αφήνω να κρυώσει βγάζω από τις φόρμες και σερβίρω με γλυκό πορτοκάλι

Καλή επιτυχία!!!




Halva with orange Recipe Maria Karanikola Materials 1 glass of olive oil 1 glass of fine semolina 1 glass of semolina thick 2 cups of brown sugar 1 glass of honey 2 glasses of fresh orange juice 2 glasses of water 3-4 tablespoons of cognac 1/2 cups raisins blonde 1/3 cup of almonds roasted and coarsely chopped. The zest of an orange 2 tablespoons of sweet cinnamon Implementation I put the water with the sugar to boil, until the sugar melts well add the brandy the orange juice and the honey and leave to boil for 3 minutes .. Add the zest and lower the heat to keep the syrup warm. In a saucepan with heavy bottom and deep I put the olive oil to burn and saute the semolina thick and fine until it gets a light brown color. Then add the cinnamon raisins and almonds. Just take two rounds and I carefully drop the syrup. (great care not to blame) Stir well and always with a wooden ladle until the halva is coagulated! I put in small or large forms of cake and press well. Allow to cool I remove from the molds and serve with sweet orange Good luck!!!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου. 
https://greekdietfoods.blogspot.com/

(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου