Όταν μας περισεύουν ρεβίθια για την άλλη μέρα και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε...
Δείτε μια απλή και εύκολη συνταγή!!!
Ρεβίθια με κριθαράκι
Υλικά
1 πακέτο Ρεβίθια 500gr
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα κριθαράκι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω τα Ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα στο νερό.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω καλά τα βράζω για 10 λεπτά μόλις αρχίσει να βγάλει αφρούς πετάω το πρώτο νερό..
Τα βάζω πάλι στη κατσαρόλα με καυτό νερό το κρεμμύδι και τα βράζω για μισή ώρα περίπου,και μόλις περάσει η ώρα αυτή και τα ρεβίθια είναι αρκετά μαλακά προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και ελέγχω το νερό μου πάντα να είναι όσο πρέπει για να.βράσει και το κριθαράκι που θα βάλω μέσα.
Μόλις πάρει λίγη βράση η σάλτσα προσθέτω το κριθαράκι το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο κατά βούληση.
Μόλις το κριθαράκι μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και σερβίρω!
Σημείωση:
Τα Ρεβίθια που παίρνω εγώ είναι τα πιο μικρά
Και το κριθαράκι επίσης.. Η συσκευασία το γράφει " ριζακι "
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
1 πακέτο Ρεβίθια 500gr
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα κριθαράκι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω τα Ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα στο νερό.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω καλά τα βράζω για 10 λεπτά μόλις αρχίσει να βγάλει αφρούς πετάω το πρώτο νερό..
Τα βάζω πάλι στη κατσαρόλα με καυτό νερό το κρεμμύδι και τα βράζω για μισή ώρα περίπου,και μόλις περάσει η ώρα αυτή και τα ρεβίθια είναι αρκετά μαλακά προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και ελέγχω το νερό μου πάντα να είναι όσο πρέπει για να.βράσει και το κριθαράκι που θα βάλω μέσα.
Μόλις πάρει λίγη βράση η σάλτσα προσθέτω το κριθαράκι το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο κατά βούληση.
Μόλις το κριθαράκι μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και σερβίρω!
Σημείωση:
Τα Ρεβίθια που παίρνω εγώ είναι τα πιο μικρά
Και το κριθαράκι επίσης.. Η συσκευασία το γράφει " ριζακι "
Καλή επιτυχία!!!
Chickpea chickpeas
Recipe Maria Karanikola
Recipe Maria Karanikola
Materials
1 pack of Chickpeas 500gr
1 large onion finely chopped
2 tablespoons of tomato paste
1/2 cup of barley
1/4 cup olive oil
Salt Pepper
Implementation
I put the Chivas from the night before in the water.
The next day I rinse them thoroughly for 10 minutes as soon as I start to foam I throw the first water ..
I put them again in the saucepan with hot water onion and boil for about half an hour, and once this time has passed and the chickpeas are quite soft I add the tomato paste and I check my water always to be as much as it should to brighten barley I will put in.
Once the sauce is added, add the barley to the olive oil and salt pepper as desired.
As soon as the barley softens I get out of the fire and serve!
Note:
The Chickpeas that I take are the smallest.
And the barley also .. The packaging writes it "rosette"
Good luck!!!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου