Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αμπελόφυλλα σε βάζο για συντήρηση - White leaves in a jar for maintenance

Τον Μάιο που έχει φρέσκα αμπελόφυλλα ετοιμάζουμε την αποθήκευση τους,ώστε να τα έχουμε όλο τον χρόνο!!!
Δείτε πως!!!


👩‍🍳Αμπελόφυλλα σε βάζο για συντήρηση 👩‍🍳

👩‍🍳Συνταγή Helen Dimi👩‍🍳

Υλικά
Φρέσκα αμπελόφυλλα ποικιλίας ροζακί
Ψιλό ή ημίχοντρο αλάτι
Κιτρικό οξύ (Λεμόντουζο - Ξυνό σε σκόνη.
Γυάλινα βάζα

Εκτέλεση

Τον Μάιο που έχει φρέσκα αμπελόφυλλα ετοιμάζουμε την αποθήκευση τους,ώστε να τα έχουμε όλο τον χρόνο!
Κόβουμε από τις κορυφές του αμπελιού φρέσκα φύλλα.
Τυλίγουμε δέκα-δέκα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο ενός κιλού.Συνεχίζουμε ώσπου να γεμίσει το βάζο.
Ρίχνουμε μέσα 1 κουτάλι μικρό αλάτι ψιλό,και 1 κουτάλι μικρό κιτρικό οξύ και προσθέτουμε αργά αργά νερό που θα σκεπάζει τα φύλλα.Καταλαβαίνουμε ότι έχει αρκετό νερό όταν ρίχνοντας το το νερό στο βάζο δεν βγάζει φουσκάλες. 

Κλείνουμε το βάζο και τα βράζουμε για να κλείσει αεροστεγώς για 15 λεπτά της ώρας. Στην κατσαρόλα για να μην σπάσουν τα βάζα κατά τον βρασμό βάζουμε βετέξ ή πετσέτες κουζίνας.
Μόλις τα βράσουμε τα βγάζουμε από την κατσαρόλα κι όπως είναι ζεστά τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι ελέγχουμε και αν έκλεισαν καλά,διότι θα δούμε αν βγάζουν υγρα τα βάζα μας.
Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος για να μην μας ανοίξουν τα καπάκια,για όλο τον χρόνο!
Καλή επιτυχία!
















👩🍳White leaves in a jar for maintenance 👩🍳
👩Require Helen Dimi👩

Materials
Fresh varieties of rosewood varieties
Soft or semi-dry salt
Citric acid (Lemontuzo - Xinho powder).
Glass vases

Implementation

In May we have fresh vine leaves ready to store them so that we have them all the time!
Cut fresh leaves from the vineyards.
Roll ten or ten vine leaves and put them in a glass jar of one kilogram. Continue until the jar is full.
Pour in 1 spoonful of small salt and 1 tablespoon of small citric acid and slowly add slowly water to cover the leaves. We understand that it has enough water when dropping the water into the jar does not blister.

Close the jar and boil it to close airtight for 15 minutes. In the saucepan, not to break the jars when boiling, put kitchen cabinets or towels.
Once cooked, remove them from the saucepan and, as it is warm, leave them upside down until they cool. This is how we check if it's closed, because we'll see if our jars are wet.
We store them in a cool place so that our lids do not open for the whole year!
Good luck!



Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου