Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ντολμαδάκια λαδερά γάστρας - Baubles greyish in the hull

 Όπως έλεγε κι η κυρά Λωξάντρα '' Αν δεν έχεις δυόσμο ντολμά μην κάνεις...''  Εγώ βέβαια ασπάζομαι και μου αρέσει η εκδοχή της κυρά Λωξάνδρας που έβαζε μόνο δυόσμο, θυμάμαι όμως και της γιαγιάς μου τα ντολμαδάκια με τον δυόσμο και τον μάραθο, έτσι αναλόγως με την διάθεση προσαρμόζω τα υλικά με τα μυρωδικά μου...










👩‍🍳 Ντολμαδάκια λαδερά στην γάστρα 👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Διαίτης Helen Dimi👩‍🍳

Υλικά
Σε μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε ωμά τα υλικά της γέμισης.
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι δυόσμο
1 κλωνάρι φρέσκιας μέντας
1/2 ματσάκι μάραθο
1 κούπα μικρή ελαιόλαδο
2-3 λεμόνια φρέσκα και λίγο ξύσμα,
αλάτι- πιπέρι κατά προσέγγιση
2 κούπες ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε ωμά τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε φρέσκα φύλλα από αμπέλι ποικιλίας ροζακί τα πλένουμε και τα βράζουμε 10 λεπτά.
Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια
Στρώνουμε στον πάτο της γάστρας αμπελόφυλλα ωμά, και απλώνουμε τα ντολμαδάκια η μία σειρά από την δεύτερη σταυρωτά για να περνάει εύκολα το νεράκι ανάμεσα.Σε κάθε σειρά ρίχνουμε μερικές σταγόνες ωμό ελαιόλαδο. Κλείνουμε σκεπάζοντας με αμπελόφυλλα ωμά για να μην ανοίξουν οι ντολμάδες μας!
Βάζουμε νεράκι ζεστό ίσα που να τα σκεπάζει.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
Ανοίγουμε την γάστρα για να σερβίρουμε μόνο εφόσον έχουν κρυώσει καλά!

Σημείωση. Σε αυτό το φαγητό δεν σοτάρουμε το ρύζι,και το ελαιόλαδο μπαίνει ωμό στην γέμιση και στην γάστρα για το ψήσιμο. Έτσι χωρίς σοτάρισμα είναι ποιο εύπεπτα και κατάλληλα για την διατροφή μας! Με τον ίδιο τρόπο τα βράζουμε και σε κατσαρόλα περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Καλή επιτυχία!









👩🍳 Baubles greyish in the hull 👩🍳
As Mrs. Loxandra said, "If you do not have a mint, you do not do ..." "Of course I like and I like the version of Mrs. Loxandra who only put mint, but I also remember my grandmother's mumps with mint and fennel , so according to the mood I adjust the ingredients with my herbs ...

👩Diet Recipe Helen Dimi👩

Materials
In a large bowl we mix the filling materials raw.
1 large red onion grated
5-6 fresh onions
1 bunch of mint
1 sprig of fresh mint
1/2 bunch of fennel
1 lobster olive oil
2-3 lemons fresh and a bit zest,
salt-pepper approximate
2 cups of Carolina rice

Implementation
In a large bowl we mix the filling materials raw.
We take fresh leaves of vine variety of rosaki and wash and boil for 10 minutes.
We wrap the bunches
Apply the vine leaves to the bottom of the hive, and spread the downy leaves one row from the second to cross the water easily between. In each row add a few drops of raw olive oil. We close by covering with vine leaves in a raw way so that our daltons do not open!
We put warm water that covers them.
Bake in an oven at 180 degrees for one hour. depending on our oven.
We open the hat to serve only if they have cooled down well!

Note. In this food we do not sauté the rice, and the olive oil is poured raw into the filling and the hat for baking. So without sausage is what digest and suitable for our diet! In the same way, boil them in a saucepan for about 30 minutes on a low heat.
Good luck!

















Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου