Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Σούπα με παντζάρια και γιαούρτι - Soup with beets and yogurt

Σούπα με παντζάρια και γιαούρτι για επιπλέον δροσιά το καλοκαίρι,αλλά και τον χειμώνα μπορούμε να την φτιάξουμε ζεστή που είναι ιδιαίτερη!!!






💘 Σούπα με παντζάρια και γιαούρτι 💘
Συνταγή Διαίτης Μαρία Καρανικόλα

Υλικά
800 γρ. παντζάρια ψιλοκομμένα
450 γρ. λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
450 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κιλά ζωμό λαχανικών
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0% λιπαρά
φύλλα μάραθου
αλάτι - μαύρο πιπέρι κατά προσέγγιση
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια καθαρισμένα, το φινόκιο, τον μάραθο, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σουρώνουμε τη σούπα σε σήτα με μεγάλες οπές.

Πολτοποιούμε τα λαχανικά με την ράβδο του μπλέντερ μαζί με λίγη ποσότητα από τον ζωμό και το λάδι μας, μέχρι να γίνει ένας πολτός όπως τον θέλουμε.
Με τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα της σούπας, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Αλατοπιπερώνουμε και κρυώνουμε τη σούπα.
Σερβίρουμε την σούπα κρύα ή ζεστή σε παγωμένο μπολ ή κούπα, γαρνίρουμε με γιαούρτι και λίγο μάραθο.

Σημείωση. Εναλλακτικά αυτή η σούπα τρώγεται με μαγιονέζα ή με τυρί φέτα.
Καλή επιτυχία!
















💘 Soup with beets and yogurt 💘
Recipe Maria Karanikola

Materials
800 g beetroot finely chopped
450 g cabbage cut into thin slices
450 g finno chopped
10 g garlic chopped
50 g ginger chopped
2 pounds of vegetable broth
180 g yoghurt strained, 0% fat
fennel leaves
salt - black pepper approximate
2-3 tablespoons of olive oil

In a saucepan, put the beets cleaned, the finon, the fennel, the garlic, the ginger and the broth. Bring to a boil, cover with lid and simmer until the vegetables soften.
Drain the soup into a large aperture screen.

Boil the vegetables with the blender stick along with some of our broth and oil until it becomes a pulp as we want it.
With the remaining broth we can determine the density of the soup, depending on our preference.
Salt and pepper the soup.
Serve the cold or hot soup in a frozen bowl or mug, garnish with yoghurt and a little fennel.

Note. Alternatively, this soup is eaten with mayonnaise or feta cheese.
Good luck!



Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου