Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γλυκό κουταλιού Κυδώνι - Spread of Quince

Λαμπερό και νόστιμο το γλυκό κυδώνι δεν έλειπε από κανένα σπίτι παλιά...Όταν είχαν επισκέψεις το έβαζαν σε ένα τέτοιο σκεύος όπως αυτό της γιαγιάς μου στην φωτογραφία,και έβαζαν και τόσα κουταλάκια μέσα όσα οι επισκέπτες. Κάθε επισκέπτης έπαιρνε μια κουταλιά από το γλυκό...και έπινε ένα δροσερό νεράκι!







👩 Γλυκό κουταλιού Κυδώνι  👩
👩‍🍳Συνταγή Helen Dimi👩‍🍳
Υλικά
1.200γρ κυδώνια ακαθάριστα ή 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
800 γρ ζάχαρη λευκή ή 180 γρ ζάχαρη στέβιας
1- 2 λεμόνια
1 κλαδί αρμπαρόριζας
(Αναλογία νερού 4 κούπες κομμένα κυδώνια 1/2 κούπα νερό)

Εκτέλεση
Αφαιρούμε το χνούδι με καλό πλύσιμο και καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Τα ρίχνουμε καθαρισμένα σε ένα σκεύος με νερό και 1 λεμόνι στημένο για να μην μας μαυρίσουν.
Στην συνέχεια τα παίρνουμε και ή τα τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού ή τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα ξεπλένουμε άλλη μία φορά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη να βράσουν αφαιρώντας τους αφρούς.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό μας βάζοντας μέσα και τα φύλλα της αρμπαρόριζας,και αμέσως μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι για να βοηθήσουμε την συντήρηση του.
Καυτό όπως είναι το κυδώνι το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και το διατηρούμε όλο τον χρόνο!  Ταιριάζει πολύ με το γιαούρτι!

Σημείωση. Οι γιαγιά μου έπαιρνε ένα πιατάκι του γλυκού και με ένα κουτάλι έριχνε από ψηλά το σιρόπι μέσα σε αυτό. Πρέπει να στάζει σε κόμπους και να μην είναι ρευστή η ροή του για να καταλάβουμε ότι έγινε!!!
Καλή επιτυχία!



💘Spread of Quince 💘
Bright and delicious sweet quince was not missing from any old house ... When they visited it, they put it in such a pot as my grandmother's photo, and they put so much teas in the visitors. Every visitor took a spoonful of sweet ... and drank a cool water!

Recipe Helen Dimi

Materials
1.200 g of uncooked quinces or 1 kg of cleansed quinces
800 g of white sugar or 180 g of stevia sugar
1- 2 lemons
1 braid branch
(Water ratio 4 cups cut clams 1/2 cup water)

Implementation
Remove the fluff with good washing and clean the quinces.
Pour them in a pot with water and 1 lemon to set aside.
Then we take them or rub them with the grater of the onion or cut into strips. Rinse them once more and put them in the saucepan along with water and sugar to boil by removing the foams.
As soon as they begin to soften them we remove them from the fire.
The next day, we tie our sweet by putting the leaves of the bramble, and as soon as it comes down from the fire, we add the juice of half a lemon to help keep it.
Hot as quail is put in sterile glass jars and we keep it all year round! It fits a lot with yoghurt!

Note. My grandmother took a dessert and with a spoon she poured the syrup from above. It has to drip into knots and its flow is not flowing to understand what happened!
Good luck!





Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου