Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μελιτζανόπιτα με χοντρό χωριάτικο φύλλο - Eggplant

Μελιτζανόπιτα με χοντρό χωριάτικο φύλλο, σκέφτεται κανείς κάτι καλύτερο?



💘Μελιτζανόπιτα με χοντρό χωριάτικο φύλλο  💘
Συνταγή Διαίτης Helen Dimi

Υλικά ζύμης
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
μια κουταλιά ξύδι
1/2 κούπα μικρή ελαιόλαδο
500 - 600 γρ περίπου αλεύρι.

Υλικά γέμισης
800 gr περίπου μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο και ένα δυόσμο,
αλάτι πιπέρι κατά προσέγγιση
3-4νκουταλιές ελαιόλαδο ( στο τέλος στην γέμιση μας.


Ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό 1 κουταλιά κοφτή αλάτι,μια κουταλιά ξύδι 1/2 κούπα μικρή ελαιόλαδο 500 - 600 γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Γέμιση
Σοτάρουμε σε τηγάνι τεφάλ 800 gr περίπου μελιτζάνες κομμένες σε κύβους.Κόβουμε 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο και ένα δυόσμο,αλάτι πιπέρι κατά προσέγγιση κι ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε στο τέλος ωμό ελαιόλαδο στην γέμιση μας.

Φύλλα
Ανοίγουμε 3 φύλλα 20 εκατοστών μαζί, ανάμεσα τους με μια κουταλιά ελαιόλαδο,και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους,στο μέγεθος του ταψιού μας.Χρειαζόμαστε 2 τέτοια φύλλα.

Συνθέτουμε την πίτα με ένα φύλλο από κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στην μέση γέμιση λαχανικών,κι από πάνω άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με επάλειψη ελαιόλαδου την πίτα μας.

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς 50-60 λεπτά της ώρας περίπου.

Σε δίαιτα 3 κομμάτια η μερίδα περίπου 5 επί 10 cm
Καλή επιτυχία!

💘Mellianthome with thick rustic leaf 💘
Diet Recipe Helen Dimi

Dough materials
1 cup of lukewarm water
1 tablespoon of salt
a spoonful of vinegar
1/2 cup of small olive oil
500 - 600 g of flour.

Filling materials
About 800 grams of aubergines cut into cubes
1 dry red onion grated
3-4 fresh onions
1 bunch of finely chopped dill and a mint,
salt pepper approximate
3-4 ounces of olive oil (at the end of our stuffing.


Dough
1 cup of lukewarm water 1 tablespoon of salt, 1 tablespoon of vinegar 1/2 cup of olive oil 500 to 600 gr of flour.
Knead until we reach a soft dough that does not stick to our hands, and leave it half an hour to rest.

Stuffing
Slice in a frying pan about 800 gr of aubergines cut into cubes. Cut 1 dry red onion, grated 3-4 fresh onions 1 bunch of finely chopped dill and a mint, salt pepper and stir well. Add to the end raw olive oil in our stuffing.

Leaves
Open 3 sheets of 20 cm together, with a spoonful of olive oil, and open them on a sheet of larger size, the size of our pan. We need 2 such sheets.

We compose the pie with a sheet of paper on a baking sheet. In the middle stuffing of vegetables, and above one leaf. We spread olive oil on our pie.

Bake at 180 degrees 50-60 minutes approx.

On a 3-piece diet the portion about 5 by 10 cm
Good luck!


Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου