Καλοκαίρι δύσκολη εποχή για όσπρια...Εγώ προσωπικά τον χειμώνα τα φτιάχνω σε σούπα και το καλοκαίρι σε σαλάτα σε πολλές παραλλαγές...
Δείτε μια απλή και εύκολη!!!
Ρεβίθια σαλάτα
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
500 gr ρεβίθια
1 κουταλιά σόδα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό φρέσκου λεμονιού
αλάτι- πιπέρι
1 Αγγούρι
1-2 Ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1/4 κούπας ζωμό από τα ρεβίθια προαιρετικά
Φύλλα φρέσκου βασιλικού ή άλλου αρωματικού της αρεσκείας μας.
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά σόδα μαγειρική σε νερό χλιαρό να φουσκώσουν.
Σε 12 ώρες περίπου εφόσον τα πλένουμε τα βράζουμε για 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό,
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε χύτρα και ανάλογο νερό ζεστό περίπου διπλάσια ποσότητα από τα όσπρια και τα βράζουμε ανάλογα με τον τύπο χύτρας τόσο ώστε να μείνουν τραγανά. Εγώ τα έβρασα 20 λεπτά.
Εφόσον βράσουν τα στραγγίζουμε κρατάμε 1.4 κούπας από τον ζωμό τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στην συνέχεια στήνουμε την σαλάτα μας,κόβοντας μέσα ένα κόκκινο ξερό κρεμμύδι σε φέτες,1 αγγούρι σε κύβους,1-2 ντομάτες σε φέτες, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη,αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση το ελαιόλαδο,τον χυμό λεμονιού τον ζωμό προαιρετικά,και τελειώνουμε με φύλλα αρωματικών βοτάνων.Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα μας και την βάζουμε στο ψυγείο 20 λεπτά για δροσιά, και για να ανακατευτούν τα αρώματα της!
Σημείωση. Μην τρίβετε ποτέ τα ρεβίθια μετά από την διαδικασία της σόδας για να φύγει ο φλοιός τους,χαλάει το ρεβίθι όπως έλεγε και η μαμά μου...
Καλή επιτυχία!
Summer difficult season for legumes ... I personally make them in the soup and in the summer in a salad in many variations ... See a simple and easy !!!
Recipe Helen Dimi
Materials
500 g chickpeas
1 tablespoon of soda
3-4 tablespoons of olive oil
Juice of fresh lemon
Salt Pepper
1 Cucumber
1-2 Tomatoes
1 dry onion
1 green pepper
1/4 cup chicken broth optionally
Leaves of fresh basil or other flavor of our liking.
Implementation
From the previous night we put the chickpeas with a spoonful of cooking soda in lukewarm water to inflate.
In about 12 hours if washed, boil for 5 minutes and throw the first water,
Then put them in a pot and similar water warm about twice the amount of the legumes and boil them according to the type of pot so they stay crisp. I blew them for 20 minutes.
When boiled, drain, we keep 1.4 cups of their broth and let them cool down.
Then we set our salad, chop into a red dry onion in slices, 1 cucumber in cubes, 1-2 tomatoes in slices, 1 green pepper chopped, salt - pepper approximately olive oil, lemon juice the broth optionally, and finish with leaves of aromatic herbs.We prepare our salad well and put it in the fridge for 20 minutes for coolness, and to blend its fragrances!
Note. Never chick the chickpeas after the soda process to leave their bark, spoil the chickpeas as my mother said ...
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου