Τούρτα σοκολάτα εύκολη και απλή σε μια συνταγή που είναι κατάλληλη διατροφικά για όσους κάνουν δίαιτα, και για διαβητικούς!!!΄
Τούρτα σοκολάτα
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
120 gr σιμιγδάλι ψιλό
Κρέμα σοκολάτας
8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κούπες νερό
4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
1 ράβδο βανίλιας
8-10 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη (Ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
Κρέμα σαντιγί.
1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy 250 gr
3-4 κουταλιές ροδόνερο προαιρετικά
2-3 κουταλιές κακάο
2-3 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζης. (Ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
Σιρόπι
3/4 της κούπας νερό
3 κουταλιές φρουκτόζη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Με μίξερ χτυπάμε 4 αυγά μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη με την μέθοδο bain marie.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κακάο μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και 120 gr σιμιγδάλι ψιλό.κι αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες ροδόνερου συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για ορισμένα λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα σοκολάτας
Σε σκεύος τεφάλ ρίχνουμε 8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι και το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε 3 κούπες νερό, 4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη,κι αφήνουμε να δέσει η κρέμα.Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μια ράβδο βανίλιας και 8-10 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Κρέμα σαντιγί.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε 1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy 250 gr αρωματισμένο με 3-4 κουταλιές ροδόνερο,και 2-3 κουταλιές κακάο για 6-7 λεπτά μέχρι να διογκωθεί.Προαιρετικά προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζης.
Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Σιρόπι
Το παντεσπάνι εφόσον κρυώσει το κόβουμε σε 3 οριζόντια κομμάτια και τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που έβρασε για 5 λεπτά και που αποτελείται από 3/4 της κούπας νερό με 3 κουταλιές φρουκτόζη και 1 βανίλια.
Συνθέτουμε το γλυκό μας σε πιατέλα.
Στρώνουμε στην βάση παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, από πάνω την κρέμα σιμιγδαλιού,και σαντιγί εναλλάξ 2 φορές.
Στολίζουμε με σαντιγί και μαύρη τρούφα σοκολάτας
Σημείωση/ Τα υλικά είναι για μία τούρτα 10 - 12 τεμαχίων,και είναι 1 κομμάτι η μερίδα μας.. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τάρτα χρησιμοποιούμε ακριβώς την μισή δόση υλικών.
Καλή επιτυχία!
Recipe Helen Dimi
Materials for sponge cake
4 eggs
4 tablespoons of fructose sugar
2 tablespoons of cocoa
1 teaspoon of soda
120 gr semolina fine
Chocolate cream
8 tablespoons of fine semolina
3 cups of water
4 tablespoons of cocoa powder
1 vanilla stick
8-10 tablespoons sugar fructose (Depending how sweet we want it)
Cream whipped cream.
1 box of whipped cream Morfat Creamy 250 gr
3-4 tablespoons rose water optional
2-3 teaspoons of cocoa
2-3 tablespoons of fructose sugar. (Depending on how sweet we want it)
Syrup
3/4 of the cup of water
3 tablespoons of fructose
1 vanilla
Implementation
Sponge cake
With a mixer, we knock 4 eggs together with 4 tablespoons of fructose sugar using the bain marie method.
Remove from heat and add 2 tablespoons of cocoa soup together with 1 teaspoon of soda and 120 gr of fine semolina and sprinkle with a few drops of rose water and continue blowing at the high speed of the mixer for a few minutes until the mixture is homogenized.
Bake at 180 degrees for 15 - 20 minutes.
Chocolate cream
In a casserole, add 8 tablespoons of fine semolina and sauté to take a little color. Add 3 cups of water, 4 tablespoons of cocoa powder, and let the cream tie. Just before it is removed from the fire add a vanilla stick and 8-10 tablespoons sugar fructose. Remove the cream from the fire and let it cool covered with a membrane.
Cream whipped cream.
Meanwhile, we hit 1 Morfat Creamy 250 gr whipped cream, flavored with 3-4 tablespoons of rose water, and 2-3 tablespoons of cocoa for 6-7 minutes until it swells. Optionally, add 2-3 tablespoons of fructose sugar.
Leave it in the fridge.
Syrup
The sponge cake, if it is cooled, cut into 3 horizontal pieces and syrup with syrup that boils for 5 minutes and consists of 3/4 cup water with 3 tablespoons of fructose and 1 vanilla.
We compose our sweet on a platter.
Stir on the bottom of the sponge cake, top with the semolina cream, and whip alternately twice.
We decorate with whipped cream and black chocolate truffle
Note / The materials are for a cake of 10-12 pieces, and it is 1 piece our portion. If we want to make a tart we use exactly half the material.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου