Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Σπεντζοφάι Πηλιορείτικο διαίτης - Peppers with sausages Pelion



Μια κλασική συνταγή του Πηλίου Μαγνησίας λίγο πειραγμένη από μένα ώστε να κρατήσουμε την γεύση του φαγητού αλλά να μην φορτώνουμε τον εαυτό μας με επιπλέον θερμίδες!
Συνταγή Helen Dimi


Υλικά
1 κιλό πιπεριές πράσινες
2 λουκάνικα χωριάτικα από 1 είδος κρέατος
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
2-3 Ντομάτες ώριμες ή 1 κούπα ντοματοχυμό pumaro χωρίς ζάχαρη
1 κρεμμύδι κόκκινο
1 Πιπεριά μικρή τσίλι
Αλάτι-Πιπέρι
Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

Πλένουμε κόβουμε από πάνω τις πιπεριές και καθαρίζουμε τους σπόρους.
Τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε μια λαδόκολλα και κάπου στην άκρη τοποθετούμε και τα λουκάνικα ολόκληρα χωρίς να τα τρυπήσουμε διότι θα χάσουν τα υγρά τους και θα στεγνώσουν.
Ψήνουμε για 30- 40 λεπτά για να πάρουν χρώμα προσέχοντας τα.

Στην συνέχεια σε βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο με το τριμμένο κρεμμύδι να σωταριστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας να αφήσει το άρωμα του,και ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας,την πάπρικα το αλατοπίπερο,προαιρετικά το chili pepper και 1 κούπα νερό.
Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της και να αρχίσει να δένει.

Κόβουμε σε φέτες το ψημένο λουκάνικο και το ρίχνουμε μαζί με τις πιπεριές στην σάλτσα να βράσουν μαζί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αρωματικά φύλλα του δυόσμου.

Αφήνουμε τα φαγητό να σταθεί 5 λεπτά να αναμιχθούν τα αρώματα του,και σερβίρουμε.
με σαλάτα από ctick από αγγούρι με αλάτι ξύδι για δροσιά και χωρίς ελαιόλαδο για να μην φορτώσουμε κι άλλο το γεύμα μας!



A classic recipe from Pelion, Magnesia, a bit depicted by me in order to keep the flavor of the food but not to load ourselves with extra calories!


Recipe Helen Dimi

Materials

1 kg of green peppers -

2 local sausages of 1 kind of meat

3-4 tablespoons of olive oil

1 tablespoon of sweet paprika sweet

1 tablespoon of brothful soup

2-3 tomatoes ripe or 1 cup pumpkin tomato pumpkin without sugar

1 onion red

1 Little chili pepper

Salt Pepper

Leaves of fresh mint

Implementation

Wash the peppers and clean the seeds.

We put them on the oven plate on a label and somewhere on the edge we put the sausages whole without piercing them because they will lose their liquids and they will dry out.

Bake for 30-40 minutes to get color while watching them.

Then put in a deep dish the olive oil with the grated onion to be salted. Add the pepper to the flavor, add the juice of the tomato, the paprika the salt pepper, optionally the chili pepper and 1 cup of water.

Boil our sauce until it sips its liquids and starts to tie.

Slice the roasted sausage and add it together with the peppers in the sauce to boil together for 2-3 minutes. Add the fragrant leaves of the mint.
Let the food stand for 5 minutes to mix its fragrances, and serve, with ctick salad from cucumber with salt vinegar for dew and no olive oil so we do not load our meal anymore!

Good luck!!!


Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου