Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1 Κούπα ρύζι Καρολίνα
1 Καρότο
1 Κόκκινη πιπεριά
αλάτι-πιπέρι λευκό
Για την σάλτσα.
1 κολοκυθάκι
7-8 μανιτάρια φρέσκα
1 κουταλιά πάπρικα
αλάτι-πιπέρι
2 ντομάτες ώριμες σε χυμό
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
4-5 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το καλαθάκι ατμού και μέσα βάζουμε το ρύζι και 1 κούπα νερό καυτό. Κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε το ρύζι για 10 περίπου λεπτά για να μας κρατήσει και να γίνει σπυρωτό... Στην συνέχεια ρίχνουμε άλλη μια κούπα νερό αλάτι και λευκό πιπέρι και το βράζουμε μέσα στο νερό για πάρει όψη χυλώδη ώστε να μπορούμε να του δώσουμε σχήμα.
Σάλτσα μανιτάρια
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε σε φέτες τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Προσθέτουμε την πάπρικα τον χυμό από τις ντομάτες, αλάτι πιπέρι και 1/2 κούπα νερό. Κόβουμε φέτες τα κολοκυθάκια και πιπεριά κόκκινη τα προσθέτουμε και βράζουμε την σάλτσα ώσπου να δέσει!
Σερβίρουμε δίνοντας σχήμα της αρεσκείας μας στο πιάτο και πάνω από το ρύζι μας συνοδεύουμε με την σάλτσα ντομάτας.
Σημείωση. Στο ρύζι δεν βάλαμε καθόλου λιπαρή ουσία διότι βάλαμε στην σάλτσα το ελαιόλαδο και αυτό σε δίαιτα αρκεί,αλλά και δεν υστερεί σε κάτι!

©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου