Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Άγρια ρίγανη (Σπιτική) - Wild oregano Homemade



Η Εποχή που μαζεύουμε άγρια ρίγανη είναι περίπου από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα του Αυγούστου περίπου και την μαζεύουμε όταν είναι ανθισμένη,γιατί βγάζει ποιο έντονο άρωμα στα φαγητά μας!
Την βρίσκουμε συνήθως στα ορεινά σε λίγο άγονες περιοχές και πάμε πολύ πρωί ή προς το βραδάκι όταν ο ήλιος είναι αδύναμος,και συνδυάζουμε κι ένα πικ νικ μετά...

Προσωπικά την μαζεύω σε κλαδιά 30-40 εκατοστών,που τα κόβω με ψαλίδι κηπουρικής.Αυτόματα τα κάνω μπουκέτα,και τα τοποθετώ σε σακούλες μεγάλες για να τα μεταφέρω ποιο εύκολα.
Στην συνέχεια φτιάχνω και πάλι στο σπίτι τα μπουκέτα μου καθαρίζοντας προσεχτικά από τα αγριόχορτα. Δένω κάθε μπουκέτο με νήμα και τα κρεμάω ανάποδα σε σκιερό αεριζόμενο χώρο περνώντας τα με ένα τούλι για να αποφύγω τα έντομα.

Στην συνέχεια εφόσον ξεραθεί η ρίγανη σε μερικές μέρες 4-5 περίπου, την περνάω από σήτα τρίβοντας την καλά μέχρι να γίνει λεπτή και να έχω το αποτέλεσμα που θέλω!
Την αποθηκεύω σε γυάλινα βάζα και την διατηρώ όλο τον χρόνο!

Βγείτε μαζέψτε και χαρείτε το με την παρέα σας,είναι πολύ εποικοδομητικό μιας και το άρωμα της θα σας αποζημιώσει όλο τον χρόνο!
Καλή επιτυχία



The Era gathering wild oregano is about mid-June to mid-August and we gather it when it is blossomed, because it gives off a strong aroma in our food!

We usually find it in the mountains in a bit of arid areas and we go very much in the morning or in the evening when the sun is weak, and we also combine a picnic after ...

Personally I gather it in branches of 30-40 cm, which I cut with gardening scissors. I automatically make bouquets, and put them in big bags to carry them easily.

Then I make my bouquets again by cleaning them carefully from the weeds. I take each bouquet of yarn and hang them upside down in a shady, ventilated room, passing them with a tulle to avoid insects.

Then after the oregano has dried in a few days 4-5, I pass it through a sieve rubbing it well until it becomes delicate and I have the result I want!

I store it in glass jars and keep it all the time!

Get out and enjoy it with your company, it's very constructive because its fragrance will compensate you all year round!
Good luck

Η Μετάφραση έγινε από την ( Google translation)

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.     
https://greekdietfoods.blogspot.com/  
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου