Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σοκολατένιες φωλιές με κρέμα αμυγδάλου - Chocolate nests with almond cream



Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά για τις φωλιές από καταίφι για 6-7 κομμάτια περίπου.

350 γραμμάρια καταίφι
2 κουταλιές γλυκού κακάο σκόνη
3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο αγελαδινό

Εκτέλεση

Λιώνω το βούτυρο και μέσα προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο ανακατεύω καλά να διαλυθεί και βρέχω το καταίφι πολύ καλά να πάει παντού

Χωρίζω το καταίφι σε 6-7 μέρη τα γυρνάω να πάρουν το σχήμα και τα τοποθετώ σε φόρμες μικρές ατομικές βουτυρωμένες
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά

Για το σιρόπι που θα τα βρέξω τις φωλιές

2 κούπες μικρές νερό
1/3 κούπας λικέρ πικραμύγδαλο
2 κούπες μικρές ζάχαρη καστανή
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Τα βράζω όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.
Σιροπιάζω τις φωλιές με.ζεστό σιρόπι κρύες φωλιές.

Υλικά
Για την κρέμα
1 ποτήρι νερού γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ κορν φλαουερ
3 κουταλιές σούπας λικέρ πικραμύγδαλο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 κάψουλες βανίλια
3-4 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάζω λίγο από το γάλα αμυγδάλου και διαλύω το κορν φλάουερ
Σε ένα κατσαρολάκι μαζί όλα υλικά.μαζί και τα αφήνω να βράσουν ..Μόλις ζεσταθούν προσθέτω το γάλα με το κορν φλαουερ και ανακατεύω συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει..


Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπωλ σκεπάζω με μεμβράνη να μη μου κάνει πέτσα και αφού κρυώσει καλά την.χτυπάω καλά με το σύρμα μα αφρατέψει.
Βάζω σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τις φωλιές.
Σερβίρω με αμύγδαλα ψιλοκομμένα πάνω..

Καλή επιτυχία!




Chocolate nests with almond cream

Materials for nests for about 6-7 pieces. 350 grams 2 tablespoons of sweet cocoa powder 3 tablespoons butter fresh cow butter Implementation I melt the butter and inside I add the cocoa sifted I stir well to dissolve and I wet the pot very well to go everywhere I divide the score into 6-7 parts and I turn them to shape and put them in small individual buttered butts I cook at 170 degrees for 35-40 minutes For the syrup I'm going to wet the nests 2 cups of small water 1/3 cup of liquorice bitter 2 cups of small brown sugar a few drops of lemon juice   I cook it all together until it starts to thicken slightly. Sip the nests with cold syrup cold nests. Materials For cream 1 glass of almond milk water 2 cork flauers 3 tablespoons of liquorice liqueur 1 tablespoon of butter 2 vanilla capsules 3-4 tablespoons of crystal sugar Implementation In a cup I put some of the almond milk and dissolve the corn flake In a saucepan together all the ingredients. Together I leave them to boil. Once warm, add the milk to the corn flake and stir continuously with a wire until it thickens. I transfer the cream to a bowl with a membrane not to stain my skin, and after it has cooled down well, I hit the wire well but foam it. I put on a confectionery crown and fill the nests. Serve with almonds chopped over .. Good luck!
Η Μετάφραση έγινε από την ( Google translation)

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.     
https://greekdietfoods.blogspot.com/  
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου