Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
Για την βάση
2 πακέτα μπισκότα Cream crackers
1 κούπα γάλα φρέσκο ανακατεμένο με
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Για την κρέμα
4 ποτήρια γάλα φρέσκο
7-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
9 κουταλιές σούπας γεμάτα νισεστέ
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι κρατάω λίγο γάλα και βάζω να διαλυθεί το κορν φλάουερ Όλα τα άλλα υλικά τα βάζω σε ένα σκεύοςκαι μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω και το μείγμα με το γάλα και το κορν φλάουερ,
και ανακατεύω με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
Για την σαντιγί
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά της
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Την χτυπάω καλά να πήξει και την τοποθετώ στο ψυγείο για μισή ώρα.
Συναρμολόγηση γλυκού
Βρέχω ένα ένα τα μπισκότα με το γάλα που έχω ανακατεμένο με κονιάκ και τα τοποθετώ σε ένα πυρέξ.
Επάνω βάζω την μισή κρέμα και πάλι άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα με το κονιάκ..
Επάνω βάζω την υπόλοιπη κρέμα Και πάνω από την κρέμα την σαντιγί..
Σπάω μερικά μπισκότα πασπαλίζω πάνω από τη σαντιγί
Όταν παγώσει και την ώρα που σερβίρω πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!
Recipe Maria Karanikola Materials For the base 2 packs of Cream crackers biscuits 1 cup of milk freshly mixed with 4 tablespoons of cognac powdered sugar and cinnamon for serving For cream 4 glasses of fresh milk 7-8 tablespoons of sugar 2 vanilla capsules 9 tablespoons full of yoghurt 2 tablespoons of fresh butter Implementation In a glass I hold a little milk and I put the corn flake dissolved All the other ingredients put in a pot and as soon as it starts to boil I add the mixture with milk and corn flour, and stirring continuously until it thickens. For whipped cream 500 grams of cream with all its fat 4 tablespoons of powdered sugar Implementation I beat it well and I put it in the refrigerator for half an hour. Assembling sweet I roll one of the biscuits with the milk I mix with cognac and put them in a pyrex. Top up half of the cream and again another layer of biscuits dipped in milk with cognac. I put the rest of the cream on top And over the whipped cream. I crack some biscuits sprinkle over the whipped cream When it freezes and when I serve I sprinkle with sugar and cinnamon. Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου