Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1,1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο με κόκκαλο
2 - 3 κλαδιά φύλλα σέλερι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
2 πατάτες
3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
1/2 κούπα κριθαράκι
Αλάτι πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνω το κομμάτι του κρέατος το αφήνω δυο τρεις ώρες σε παγωμένο νερό..
Αφού περάσει η ώρα
Πλένω το κρέας το τεμαχίζω και το περνάω με αλάτι και πιπέρι..
Πλένω όλα τα λαχανικά χωρίς να τα καθαρίσω από τις φλούδες και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν,προσέχοντας να βγάλω τον αφρό όταν αρχίζει ο βρασμός του κρέατος.
Όταν το κρέας ξεκολλάει από το κόκκαλο αποσύρω από την φωτιά και περνάω το ζωμό από ψιλή σίτα δύο φορές
Άδειαζω το ζωμό σε μια κατσαρόλα καθαρή προσθέτω το ελαιόλαδο και την πάστα ντομάτας να βράσουν για 7-8 λεπτά
Έπειτα προσθέτω το κριθαράκι και αφού μαλακώσει σερβίρω...
Σημείωση:
1) το κρέας στο νερό που βάζω βοηθάει αν βγάλει περισσότερο αίμα οπότε να έχω λιγότερο αφρό όταν βράζει το κρέας..
2) Η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε για το βράσιμο στην αρχή είναι προτιμότερο να έχει μεγάλη χωρητικότητα ώστε να μη συμπληρώνουμε νερό κατά τον βρασμό και να έχουμε παχύ σε γεύση ζωμό.
Οι φλούδες από τα λαχανικά που αφήνω είναι γιατί κάνουν καλύτερο ζωμό..
Καλή επιτυχία!
Recipe Maria Karanikola Materials 1.1 / 2 pounds of beef meat with bone 2 to 3 leaflets of celery 1 large onion 2 carrots 2 potatoes 3 laurel leaves 1 tablespoon of tomato paste 1/2 cup of barley Salt Pepper 1/2 cup of olive oil Implementation I take the piece of meat and leave it for two hours in chilled water. After the time has passed I wash the meat and chop it with salt and pepper. I wash all the vegetables without cleaning them from the peels and put them in a large saucepan along with the laurel leaves and let them boil over low heat, taking care to remove the foam when the boiling of the meat begins. When the meat peels away from the bone I remove it from the fire and I pass the broth from a fine mesh twice Allow the broth in a clean pot to add the olive oil and tomato paste to boil for 7-8 minutes Then add the barley and, after softening, serve ... Note: 1) the meat in the water I put helps if I draw more blood so I have less foam when the meat boils .. 2) The pot to be used for boiling in the beginning should preferably have a large capacity so that we do not fill water with boiling and have a thick-tasting broth. The peels from the vegetables I leave are because they make a better broth. Good luck!
Η Μετάφραση έγινε από την ( Google translation)
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου