Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Καλαμαράκια γεμιστά Συνταγή Καλύμνου - Stuffed Fruits Recipe of Kalymnos


Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

10-12 Καλαμαράκια
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
300 γρ. ρύζι
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση


Καθαρίζω και πλένω καλά τα καλαμάρια Ψιλοκόβω τα πλοκάμια
( αν είναι μικρότερα μερικά τα αφήνω ολόκληρα )

Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά , ρίχνω τα πλοκάμια να αφήσουν τα υγρά τους και ανακατεύω για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτω το ελαιόλαδο
( κρατάω 4-5 κουταλιές για το σοτάρισμα που σε λιγο θα κάνω )
και το τριμμένο κρεμμύδι να μαραθεί.
Ρίχνω μπόλικο αλάτι και πιπέρι και αφήνω για 5 λεπτά.

Προσθέτω τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, σκεπαζω την κατσαρόλα και περιμένω για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνω την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύω και αφήνω για περίπου 15 λεπτά να βράζουν

Χωρίζω τη σάλτσα που μόλις ετοιμάσα σε 2 κατσαρόλες.
Στη μια προσθέτετω το ρύζι να βράσει και είναι η γέμιση για τα καλαμαράκια
Την άλλη την αφήνω στην άκρη για να βράσω τα γεμισμένα καλαμάρακια

Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια παίρνω ένα ένα τα καθαρισμένα καλαμάρια και αρχίζω να τα γεμίζω.
Κλείνω το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα.

Μόλις γεμίσω όλα τα καλαμάρια, Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνω να ζεσταθεί και τα σωτάρω ένα ένα .

Το κάθε καλαμάρι που σωτάρω το μεταφέρω μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Όταν βάλω όλα τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, αφήνω να μαγειρευτούν για περίπου αλλά 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!


Recipe Maria Karanikola Materials    10-12 Calamarias 2 large onion grated 300 g rice 2 tablespoons parsley finely chopped 3 tomatoes grated 2 tablespoons of tomato paste 1/2 cup pine nut 1/2 cup of olive oil Salt Pepper toothpicks   Implementation I clean and wash squid Well I chop the tentacles (if fewer are few I leave them whole) In a pot on a low heat, I drop the tentacles to leave their liquids and mix for about 5 minutes. Add the olive oil  (I keep 4-5 tablespoons for the sautéing I will shortly do) and the grated onion to wither.  I mix a lot of salt and pepper and leave for 5 minutes. Add the parsley, the pine nut, cover the pot and wait for about 10 minutes. Then I drop the chopped tomato, tomato paste, mix and leave for about 15 minutes to boil I divide the sauce I just prepared in 2 saucepans.  In one add the rice to boil and it is the stuffing for the squid  On the other hand I leave it aside to boil the stuffed squid I let the stuffing cool down a little and then I get one of the cleaned squid and I start filling them. I close each squid with a toothpick. Once I have filled up all the squid, I put the remaining olive oil in a pan, let it warm and saves one. Every single sausage that I savor I carry it into the pot with the sauce. When I put all the squid in the pot, I leave to cook for about 30 minutes. Good luck!
Η Μετάφραση έγινε από την ( Google translation)

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.     
https://greekdietfoods.blogspot.com/  
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου