Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πανακότα - Panacotta

Πανακότα μια πολύ ωραία κρέμα με λεπτεπίλεπτη γεύση και φινέτσα για να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με ευχαρίστηση, ή να την γευθούμε με τον πρωινό ή απογευματινό καφέ μας!!!




👩‍🍳 Πανακότα 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική
10 γραμάρια ζελατίνα σε σκόνη
3 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη στέβια baking
1 κουταλιά γλυκού καφέ espresso mokka

Για την σαντιγί
200 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη, αφήνοντας μισή κούπα από την κρέμα κρύα για να διαλύσουμε την ζελατίνα και τον καφέ.
Όταν πάρει βράσει ενσωματώνουμε την κρέμα με την ζελατίνα και τον καφέ που διαλύσαμε, στη ζεστή κρέμα, και όταν πήξει την αποσύρουμε από την φωτιά και την μοιράζουμε σε μπωλ ή σε ποτήρια σαμπάνιας.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, και στο σερβίρισμα βάζουμε σε κορνέ την κρέμα που έχουμε χτυπήσει και κάναμε σαντιγί επάνω στην πανακότα μας!
Καλή επιτυχία!








©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου