Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Λικέρ Μαστίχας - Mastic Liqueur

💘Λικέρ Μαστίχας  💘Ένα από τα ωραιότερα αρωματικά λικέρ που πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας, που  μπορούμε να γευτούμε,να κεράσουμε, αλλά μπαίνει και σε διάφορες συνταγές και τις αναδυκνείει με το ξεχωριστό άρωμα του!!!














👩‍🍳 Λικέρ Μαστίχας 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

750 ml βότκα ( η κάποιο άλλο καθαρό ποτό..π.χ τσικουδιά ρακί ή ακόμα και οινόπνευμα καθαρό πόσιμο)
7-8 δάκρυα μαστίχας Χίου
1 λίτρο νερό
500 γρ ζάχαρη λευκή ή 120 γρ ζάχαρη στέβια

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε τη βότκα με τα δάκρυα μαστίχας και τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Τα αφήνουμε εκεί για 3-4 βδομάδες.. και κουνάμε κάθε 3-4 μέρες το μπουκάλι να ανακατεύετε η μαστίχα.

Όταν περάσει ο καιρός ετοιμάζουμε το νερό με τη ζάχαρη βράζοντας το για 10 λεπτά από την ώρα του βρασμού.
Έπειτα σε ένα σουρωτήρι τσαγιού βάζουμε βαμβάκι περασμένο σε γάζα και περνάμε το ποτό με τη μαστίχα.
( το κάνουμε 2-3 φορές αυτό γιατί η μαστίχα αφήνει πολύ μικρά κομματάκια)
Όταν έχουμε καθαρό πια το ποτό και μόνο με το άρωμα ενσωματώνουμε​ τα δύο υγρά μείγματα,το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το φυλάμε σε δροσερό μέρος. Μπορούμε και στο ψυγείο.

Σημειώσεις
1) η μαστίχα απλώνει στον πάτο του μπουκαλιού δεν μας πειράζει είναι φυσιολογικό δεν διαλύεται όσο καιρό και να την έχουμε στο ποτό.
2) αν θέλουμε να πάρει πιο έντονο χρώμα το λικέρ το αφήνουμε περισσότερες μέρες από τις 3 βδομάδες.
Καλή επιτυχία!









©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου