Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Λικέρ Μοσχολέμονου - Liqueur Moscholemon

💘Λικέρ Μοσχολέμονου 💘Μια υπέροχη ιδέα να την φτιάξουμε τώρα που έχουμε τα ποιο ωραία αρωματικά λεμόνια,και να το διατηρήσουμε όλο τον χρόνο!!!








👩‍🍳 Λικέρ Μοσχολέμονου 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

750 γρ λευκό κρασί γλυκό ή κάποιο ποτό βότκα - ρακί - τσίπουρο. εγώ το έκανα με κρασί για να πάρει πιο έντονο κίτρινο χρώμα.
500 γρ λευκή ζάχαρη ή 120 γραμμάρια στέβια
500 γρ νερό
Το ξύσμα από 15 μοσχολέμονα ακέρωτα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και προσέχουμε να μην πάρουμε καθόλου παραπάνω από το εσωτερικό τους περίβλημα για να μη μας πικρίζει το λικέρ. Βάζουμε σε ένα σκεύος το ξύσμα με 2 κουταλιές ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 μέρες
Όταν περάσουν οι μέρες βάζουμε το νερό να βράσει με το ξύσμα για 15 λεπτά από την έναρξη του βρασμού.Μόλις βράσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε αλλά 5 λεπτά.
Όταν τελειώσουμε με την διαδικασία το σουρώνουμε με γάζα, και ενσωματώνουμε το ποτό βράζοντας το ξανά για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Σημείωση/ Για να το χρησιμοποιούμε σε  δίαιτα το λικέρ θα το ετοιμάσουμε με ζάχαρη στέβια και βότκα.
Καλή επιτυχία!














©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου