💘Κέικ με ινδοκάρυδο 💘Κατάλληλο για δίαιτα και για διαβητικούς!!!
👩🍳 Κέικ de coco👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για το κέικ
4 αυγά
2 κουταλιές στέβια baking
3 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό ή 120 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ράβδο βανίλιας
Υλικά Κρέμα Καρύδας
8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κούπες γάλα καρύδας ή γάλα 0% λιπαρά
4 κουταλιές στέβια baking
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
Υλικά Σιρόπι
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη στέβια
Άρωμα βανίλιας
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Κέικ
Με την μέθοδο bain marie χτυπάμε 4 αυγά μαζί με την ζάχαρη ώσπου να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας κακάο, 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.κι αρωματίζουμε με 1 ράβδο βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε ταψάκι διαμέτρου 26 επί 26 cm στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα Καρύδας
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. 8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι 3 κούπες γάλα καρύδας,4 κουταλιές ζάχαρη στέβια. κι αφήνουμε να δέσει η κρέμα.Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά προσθέτουμε 3/4 κούπας ινδοκάρυδο και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Συνθέτουμε το γλυκό μας σε πιατέλα.
Στρώνουμε στην βάση το κέικ σιροπιασμένο ,από πάνω την κρέμα καρύδας, και επάνω πάλι κέικ με σιρόπι.
Στολίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο .
Το κέικ το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με σιρόπι βρασμένο για 5 λεπτά που αποτελείται από 1/4 κούπας νερό και 1 κουταλιά ζάχαρη στέβια και άρωμα βανίλιας.
Σημείωση/ Τα υλικά είναι για ένα κέικ 10 - 12 τεμαχίων.
Το διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου