Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μπισκότα πολύχρωμα - Cookies colorful

Μπισκότα πολύχρωμα υπέροχα που δεν λείπουν από κανένα σπίτι, και που θυμίζουν την ζεστασιά των Χριστουγέννων!!!
Δείτε πολλές φωτογραφίες και πειραματιστείτε με αυτήν την συνταγή μαζί με τα παιδιά...είμαι σίγουρη πως θα κάνουν θαύματα!!!




















👩‍🍳 Μπισκότα πολύχρωμα👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά
Υλικά για τα μπισκότα

2 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
60 γραμμάρια κόρν φλάουερ
200 γραμμάρια περίπου αλεύρι μαλακό
130 γραμμάρια βούτυρο..
1 κ.γ μπέικιν

Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
Χτυπάω τους κρόκους με τη μισή άχνη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνω τα δυο μείγματα, και σε άλλο μπολ χτυπάω το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το υλικό μου, και το προσθέτω και αυτό στο μίγμα με τα αυγά.
Με μια σπάτουλα ανακατεύω καλά μέσα στο μείγμα, το κορν φλάουερ, το αλεύρι το μπέικιν και την βανίλια.

Χωρίζω τη ζύμη χρωματίζω με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την βάζω σε κορνέ και κόβω τα μπισκότα μου.
Ψήνω 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς

Για το γλάσσο αυγού

2 ασπράδια αυγών παστεριωμένα

500 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

2 βανίλιες σκόνη

Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτω τη ζάχαρη με την βανίλια κι ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα ώστε να έχω ένα μείγμα λείο.
Χωρίζω το μείγμα του αυγογλάσσου,το χρωματίζω, το βάζω σε κορνέ με λεπτή μύτη και στολιζω τα μπισκοτάκια μου

Τα μπισκοτάκια με το αυγόγλασσο μένουν έως ένα μήνα εκτός ψυγείου.
Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής να προτιμάτε πάντα να είναι σε πάστα και όχι σε υγρό!
Καλή επιτυχία!



























©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου